Feed contraboli

Laurentiu Craciunas
Laurentiu Craciunas si Ionel Craciunas
Laurentiu Craciunas si Rodica Craciunas

Jun
2008
14

Cervarix: Vaccinul Anti Papilloma (HPV)

Indicatii pentru Cervarix

Cervarix este un vaccin indicat pentru preventia leziunilor precanceroase cervicale si a cancerului de col uterin determinate de Papillomavirusurile umane (HPV = human papillomavirus), tipurile 16 si 18.

Indicatia se bazeaza pe demonstrarea eficacitatii la femei cu varsta cuprinsa intre 15 si 25 ani dupa vaccinarea cu Cervarix si pe demonstrarea imunogenicitatii vaccinului la persoane de sex feminin cu varsta cuprinsa intre 10 si 25 de ani.

Utilizarea Cervarix trebuie sa fie in conformitate cu recomandarile oficiale.

Administrarea vaccinului Cervarix

Schema recomandata de vaccinare este la 0, 1, 6 luni. Nu a fost stabilita necesitatea unei doze de rapel. Se recomanda ca subiectii care primesc o prima doza de Cervarix sa completeze seria de vaccinare de 3 doze tot cu Cervarix.

Persoane de sex feminin cu varsta mai mica de 10 ani: Utilizarea Cervarix nu este recomandata persoanelor de sex feminin cu varsta sub 10 ani datorita lipsei datelor privind siguranta si imunogenicitatea la acest grup de varsta.

Containdicatii pentru Cervarix

Hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti. Administrarea Cervarix trebuie amanata la subiectii cu boala febrila acuta grava. Totusi, prezenta unei infectii minore, ca de exemplu o raceala, nu constituie o contraindicatie pentru imunizare.

Cervarix, sarcina si alaptarea

Nu au fost efectuate studii specifice pentru acest vaccin la femeile gravide. In cursul programului de dezvoltare clinica inainte de autorizare, a fost raportat un total de 1.737 cazuri de sarcina din care la 870 s-a administrat Cervarix. In total, proportia de subiecti femei gravide care au avut rezultate specifice (de exemplu, sugar normal, sugari anormali incluzand anomalii congenitale, nastere prematura si avort spontan) a fost similara intre grupurile la care s-a administrat tratament.

Studiile la animale nu au evidentiat efecte daunatoare directe sau indirecte asupra fertilitatii, sarcinii, dezvoltarii embrionare/fetale, nasterii sau dezvoltarii post-natale.

Aceste date sunt insuficiente pentru recomandarea administrarii Cervarix in timpul sarcinii. De aceea, vaccinarea trebuie amanata pentru perioada de dupa incheierea sarcinii.

Nu au fost evaluate in studii clinice efectele la fat in cazul administrarii de Cervarix la mama.

Cervarix trebuie utilizat in cursul alaptarii doar daca potentialele beneficii depasesc posibilele riscuri.

Cervarix trebuie administrat intramuscular, in regiunea deltoidiana.

Te intereseaza subiectul? Apreciaza-l si mai scriem.

8 Raspunsuri la “Cervarix: Vaccinul Anti Papilloma (HPV)”

 1. […] Mondiala a Sanatatii, si al 2-lea vaccin care previne infectia cu HPV (Human Papilloma Virus), Cervarix, a primit aceeasi […]

 2. […] ce in 2007 FDA (US Food and Drug Administration) a amanat aprobarea vaccinului Cervarix produs de GlaxoSmithKline, in urma analizei ultimelor date referitoare la eficienta protectiei […]

 3. […] reprezentanti ai firmelor GlaxoSmithKline (GSK) si Merck, producatorii celor 2 vaccinuri anti HPV, Cervarix, respectiv […]

 4. luminita says:

  buna ziua.am 29 de ani si in urma unui control de rutina am descoperit la analiza papanicolau II-III ascus.am efectuat o biopsie si rezultatul a fost displazie de col uterin,dupa tratament am avut rezultatul II tip inflamator,dupa care a urmat o cauterizare,si prima doza cu vaccinul cervarix.vreau sa stiu daca dupa ce termin si a 3 doza,dupa 6 luni, pot sa raman insarcinata si daca nu-mi v-a afecta sarcina vaccinul facut?nu am nici o sarcina si nici o intrerupere,pana in prezent

 5. Florentina Fageanu says:

  Buna ziua! Am 31 ani sunt din Calarasi si in urma unui control de rutina am descoperit ca analiza de papanicolau a iesit clasa2 cu recomandare colposcopie si hpv. le-am facutsi la HPV a iesit genotip pozitiv 16 iar la colposcopie EAA mozaic lugol negativ.Am facut chiuretaj biosip, si electrocauterizare.Astept acum rezultatul de la biopsie, saptamana viitoare. Intrebarea mea este, daca sa fac vaccinul de prevenire a cancerului de col uterin sau nu? Medicul ginecolog mi l-a recomdat dar nu stiu ce sa fac pentru ca este destul de contestat .

 6. paula says:

  daca intarzii cu o zi facerea celei de a 3 doza are ceva?se poate intampla ceva??

 7. dya says:

  Buna ziua! As dori sa stiu de unde se poate cumpara acest vaccin si cat costa.

 8. […] Legat de vaccinarea anti HPV cu Cervarix si Silgard: s-au administrat deja peste 175 de milioane de doze in intreaga lume, fara a genera […]

Lasa un Raspuns


Daca ai nevoie de un raspuns urgent la problema ta in urmatoarele 48 de ore poti deveni pacient privat. Afla mai multe.


Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.