Consumul de Cafea Creste Riscul de Avort

Studiile de pana acum au avut rezultate contradictorii, astfel femeile insarcinate nu au putut sti sigur daca riscul de avort creste odata cu consumul de cafea/cofeina in timpul sarcinii. Ultimele rezultate publicate referitor la acest subiect sunt suficient de clare pentru a decide daca merita sa pui in pericol viitorul sarcinii pentru cafeaua consumata zilnic.

Femeile care beau 2 sau mai multe cani de cafea pe zi au riscul dublu de a avorta fata de femeile care nu consuma cafea deloc.

Studiul a inclus 1063 de femei, iar intrebarea principala care li s-a pus a fost referitoare la consumul si cantitatea de cafea din timpul sarcinii. Femeile care au consumat mai mult de 200 miligrame (aproximativ 2 cani) de cafea zilnic au avut risc dublu de a pierde sarcina. In plus, chiar si femeile care au consumat mai putina cafea (mai putin de 200 miligrame zilnic) au avut risc crescut pana la 40%.

Cofeina este un stimulent care creste starea de alerta, presiunea sangelui, rata cardiaca si productia de urina. Femeile gravide sunt mai sensibile la consumul de cafea pentru ca digestia dureaza mai mult, iar cofeina este eliminata mai greu. In timpul sarcinii, cofeina traverseaza placenta si ajunge la fat, determinand aceleasi efecte ca si asupra mamei (cresterea ratei cardiace si a respiratiei).

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.