E Oficial: Al 6-lea Simt Exista

… si nu e vorba despre intuitie. Creierul poate simti caloriile din mancare independent de mecanismul prin care se simte gustul acesteia. Studiul efectuat pe soareci a fost publicat astazi in jurnalul Neuron.

Cercetatorii au modificat genetic un grup de soareci pentru a nu mai simti gustul dulce si l-au comparat cu un grup de soareci normali. Li s-au administrat 2 substante diferite, ambele cu gust dulce, diferind intre ele valoarea energetica (calorica).

S-a abservat ca soarecii modificati sa nu simta gustul dulce prefera substanta cu valoare calorica mai mare.

Cand mancam, creierul elibereaza dopamina, substanta care da senzatia de bine de dupa masa (de satietate). La soarecii modificati sa nu simte gustul dulce, mecanismul de recompensa (eliberarea de dopamina) e mai activ cand valoarea calorica este mai mare.

Descoperirea simtului caloric poate ajuta in intelegerea obezitatii.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.