Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Monitorizare ovulatie cu teste din urina

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Monitorizare ovulatie cu teste din urina

  Buna ziua,

  Este prima data cand folosesc teste de ovulatie cu determinare din urina, pentru a ma ajuta sa determin perioada cea mai potrivita pentru a concepe un copil.
  Menstruatia a venit pe 1 ianuarie, a durat pana pe 5 spre 6 Ianuarie (ciclul de 27 de zile), cel din luna trecuta a fost la 24 de zile.
  Testul de ovulatie am inceput sa-l fac in ziua a 9-a, l-am facut zilnic, intre ora 13.30 si 14.30, fara sa consum lichide cu 2 ore inainte.
  Pe indicatiile de utilizare scrie ca pentru a fi pozitiv, trebuie ca linia din zona literei T sa fie la aceeasi intensitate ca cea din dreptului liniei C (de control) sau mult mai intensa decat cea de Control.
  La mine cea de Control apare puternic vizibila, insa cea T este foarte putin vizibila de un roz pal, deci testul este negativ. Conform indicatiilor testului, daca linia T este mult mai intensa sau la fel de intensa ca cea de Control, ovulatia apare intre 18 si 36 de ore.
  La mine este ziua 11 a ciclului si incep sa ma gandesc ca LH-ul este foarte scazut, din moment ce nu apare niciun rezultat pozitiv.
  Ar trebui ca peste aproximativ 2 zile sa am ovulatia, conform metodei calendarului, insa conform testului de ovulatie, nu exista absolut niciun semn in acest sens.
  Am dureri de ovare din data de 8 seara, mucus cervical (cu aspect de albus de ou) de 3 zile, iar contact sexual neprotejat am avut pe 8 seara si pe 10. Ne-am gandit sa facem pauza de o zi intre contactele neprotejate (pentru a avea timp spermatozoizii sa se regenereze), nu stiu daca ajuta cu ceva insa.
  Pana cand ar trebui sa fac aceste teste de ovulatie, pana in a cata zi de ciclu? Si daca nu apare linia din zona T mai intensa sau la fel de intensa ca cea din zona de control, asta inseamna ca nu ovulez?
  Am mai scris pe acest forum si v-am zis ca am hipotiroidie (fac tratament si analizele pt glanda sunt in limite normale), iar din primavara anului 2016, ciclul imi vine ba la 24, ba la 25,.26, 27 de zile, comparativ cu anii trecuti cand venea in fiecare luna la 28-29 de zile, dar ati spus ca acest lucru nu inseamna ca ar fi vreo dereglare. Ma gandesc ca poate si ovulatia se deregleaza daca ciclul vine in fiecare luna la alt numar de zile.
  Va multumesc.
  Ultima editare de April; 11.ian.2017, 16:16.

 • #2
  Buna seara, testele de ovulatie au o utilitate foarte limitata. Daca te uiti la poza in articolul despre ciclul menstrual vezi ca LH-ul creste cu 1-2 zile inainte de ovulatie, dar testul de ovulatie nu iti spune daca esti pe curba ascendenta sau pe cea descendenta, deci nu poti anticipa exact cand va avea loc ovulatia.

  Mai mult decat atat, faptul ca LH creste nu garanteaza ca va determina ovulatie.

  Dezavantajul major al testelor e ca induc stres si fac din conceptie un proces ne-natural, ceea ce nu are nici un avantaj. Daca ai cicluri de 24-28 de zile si sexul nu este o povara, daca il faceti in zile alternative incepand cu ziua 7-8 veti obtine o sarcina daca nu exista alte probleme.

  Comentariu


  • #3
   Buna ziua.
   Multumesc pentru raspuns.
   Precizez ca ieri, 12 Ianuarie, la ora 14 am efectuat un alt test de ovulatie, iar de data aceasta a fost pozitiv, linia T a fost mult mai vizibila decat cea de Control. Mucusul era in continuare abundent (aspect de albus de ou), dureri usoare de ovare, pe partea stanga mai ales. Am avut contact sexual dupa testare, iar incepand cu ora 23.30 pana in jurul orei 3.30 am avut durere puternica de ovar, de data aceasta numai pe partea dreapta.
   Astazi, la ora 13.00, am facut un nou test de ovulatie si a fost negativ, linia T putin vizibila, cea de control era vizibila, ca in celelalte zile. Asta inseamna ca am ovulat? Am mai avut un contact sexual astazi, imediat dupa testare (m-am gandit ca daca am ovulat azi noapte, ovulul poate inca mai e viabil).
   Pe indicatiile testului scrie ca atunci cand iese testul pozitiv, ovulatia apare intre 16 si 36 de ore (inainte de testul pozitiv facut ieri la 13.30, mai facusem unul la ora 1.30 noaptea pe 12 Ianuarie, probabil ca in intervalul dintre testari LH a fost descarcat la maxim), insa nu precizeaza la cate ore de la declansarea ovulatiei, LH-ul incepe sa scada, astfel incat sa determine aparitia rezultatului negativ la testare.
   Am avut 4 contacte sexuale (ziua 8, 10, 12 si 13). Acum, nu-mi ramane decat sa astept.
   Va multumesc pentru rabdarea acordata.


   Comentariu

   Procesare...
   X