Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Hidrosalpinx: excizia trompelor inainte de fertilizare in vitro

Adună
X
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Hidrosalpinx: excizia trompelor inainte de fertilizare in vitro

    Buna seara!!! Din luna Octombrie merg la o clinica privată din București pentru a-mi depista problema de infertilitate!!! Am făcut o serie de analize care păreau a fi in regula!!! In 27 Decembrie 2017 am făcut o histerosonografie cu soluție de contrast și totul părea in regula, trompele sunt permeabile!! După 2 saptamani m-am simțit groaznic, cu dureri insuportabile de burta, mergând din nou la control mi sa spus ca trompele nu știu sa lucreze și lichid in ele!!! După tratament acum cei de acolo mi-au sugerat sa fac o laparoscopie sa îmi poată lega trompele deoarece lichidul din ele este unul toxic!!! Singura șansa este aceasta pentru a obține a putea face FIV.. Nu mai înțeleg nimic,de lichid nu mi-au spus nimic de la început decât ca totul este in regula și acum trebuie sa le leg!!! Sunt confuza cu tot ceea ce se întâmpla!!

  • #2
    Buna Mutu Elena , e posibil ca la histerosalpingografie sa fi fost totul ok, iar ulterior sa fi dezvoltat o infectie care sa afecteze trompele (cand ai avut durerea de burta etc).
    Colectia de lichid din trompe se numeste hidrosalpinx si daca ai in plan sa faci fertilizare in vitro e neaparat sa inlaturi trompele sau sa pui un clip pe fiecare pentru a preveni revarsarea lichidului in uter (ar fi toxic ptr embrion si sansa de succes ar fi redusa).
    Alternativa e sa se faca o incizie in fiecare trompa pentru a se elimina lichidul, ramanand sa continui incercarile natural.
    Dar daca deja ai ajuns la investigatii de fertilitate presupun sa nu ai reusit sa ramai insarcinata natural, deci acum e si mai improbabil.
    Toate astea ar trebui sa iti fie explicate de medicii tai.
    Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

    Comentariu


    • #3
      ciao,elena sa stii ca problema cu trompele am avut.o si eu,aveam hidrosalpinx in ambele trompe,le.am desfundat tousi ;crezand ca voi ramane insarcinata pe cale naturala,dar fara nici un rezultat!am inlaturat trompele ,pt a putea face fertilizarea in vitro,acum suntem in decurs de fertilizare!speram o minune de sus!bafta

      Comentariu

      Procesare...
      X