Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Sarcina naturala dupa operatia pentru sarcina extrauterina

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Sarcina naturala dupa operatia pentru sarcina extrauterina

  Buna ziua! In urma cu 3 ani am fost operata de urgenta de sarcina extrauterina,sincer nu stiu nimic,daca mi-a fost sau nu extirpata trompa,in toti acesti ani am trait cu frica ca nu o sa mai pot avea copii,pt ca medicul nu mi-a zis nimic,a fost foarte evaziv,tot ce as vrea sa stiu este daca dupa o asemenea operatie sunt sanse sa raman insarcinata.Pentru o perioada de aproximativ 5 luni am luat anticonceptionale,dupa care le-am intrerupt,dar nu am avut nici o sansa. Vreau sa stiu care ar fi sansele in cazul in care in urma operatiei mi s-ar fi extripat trompa.

 • #2
  Buna mariana,

  Sunt 2 optiuni la operatia pentru sarcina extrauterina tubara: fie se scoate toata trompa incluzand sarcina extrauterina, fie se incearca disectia sarcinii cu lasarea trompei pe loc. Fiind in urgenta inclin sa cred ca a fost prima varianta.

  Chiar daca se incerca disectia sarcinii cu lasarea trompei pe loc, sansele ca trompa sa fie functionala ulterior sunt relativ mici, deci as considera trompa respectiva ca inexistenta.

  Poti face o histerosalpingograma sa vezi exact despre ce e vorba.

  Sansa de a ramane insarcinata pe cale naturala exista, depinde mult de situatia trompei de pe partea cealalta, daca este functionala sau nu. S-au identificat factori de risc pentru sarcina extrauterina, sau a fost doar accidental? Daca exista factori de risc (endometrioza, boala inflamatorie pelviana etc) sarcina extrauterina se poate repeta pe partea opusa.
  Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie aici: link.

  Comentariu

  Procesare...
  X