Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Formatiune tumorala coarda vocala

Adună
X
 • Filtrează
 • Ora
 • Arată
Curăță tot
postări noi

 • Formatiune tumorala coarda vocala

  Buna ziua! Am fost operat cu o formatiune tumorala pe coarda vocala. Dupa efectuarea biopsiei, am primit urmatorul buletin de analize:

  Macroscopie
  1. Piesa 1: piesa de 1,3/0.7/0.6 cm focal tapetata cu mucoasa albicioasa, pe suprafata careia se observa o formatiune tumorala cu aspect verucos, albicioasa, de consistenta crescuta, de 0.9/0.8 cm. Formatiunea tumorala este situata la 1mm de marginea de rezectie laterala, la 1mm de marginea de rezectie superioara, la 0.2 cm de marginea de rezectie anterioara, atinge marginea de rezectie inferioara.

  2. Piesa 2: Piesa de 0.8/0.4/0.1 cm, galbuie, nemarcata si neorientata, consistenta elastica

  Microscopie
  1. S-au examinat sectiuni de la nivelul marginilor de rezectie sia formatiunii tumorale, acesta constand din fragmente de mucoasa tapetate de epiteliu scuamos stratificat, cu aspezt polipoid cu acantoza si hiperkeratoza cu parakeratoza s cu prezenta de placarde de carcinom scuamos kertinizat bine diferentiat (G1) cu mici arii de necroza intratumorala, cu mod der crestere infiltrativ. Stroma tumorala este moderat desmoplazica si prezintamoderata reactie limfocitara. Nu se deceleaza imagini de invazie angiolimfatica sau infiltrare perineurala in materialul examinat. O margine de rezectie( marginea de rezectie inferioara, prezinta elemente tumorale). Marginea de rezectie superioara este a 1 mm de tumora, marginea de rezectie posterioara este submilimetrica. Marginea de rezectie laterala este submilimetrica.
  2. Sectiunile examinate sunt reprezentate de tesut conjunctiv, tesut muscular stria si acini glandulari mucinosi. Nu sunt prezente elemente tumorale la acest nivel.

  Concluzii:
  Aspectul histologic apartine unui carcinom scuamos keratinizant, moderat diferentiat(G1), excizat incomplet

  Cod de boala: 8071/3
  Cod de localizare: 32.0

  Va rog, sa-mi interpretati acest buletin.
  PS: dupa primirea rezultatului, doamna doctor nu mi-a prescris nici un fel de tratament.

 • #2
  Buna ziua!
  Acest buletin anatomopatologic este de cancer pe coarda vocala excizat incomplet.Trebuie sa urmati o alta interventie chirurgicala care sa scoata mai mult din laringe(ceea ce noi spunem cordectomie extinsa) pentru a avea limite de siguranta.Este important daca a-ti efectuat un examen Computer Tomograf cu contrast inaintea interventiei(de stiut daca au fost adenopatii laterocervicale) pentru ca asta schimba mult datele problemei.

  Comentariu


  • #3
   buna ziua!as dori sa va intreb ce risc as avea sa se formeze inapoi."problemuta mea""sa-i zic asa....diagnostic principal21.0 tumora benigna tesut conjuctiv si alte tesaturi moi ale capului,fetei si gatului.diagnostic formulare libera:1 tumora submandibulara dreapta:Operatie....totul a fost bine pana,dua aproximativ 2 ani de la operatia aceasta,"problemuta mea"asa cum am denumit-o eu.mi-a aparut din nou,la diagnostice externare scria:chist de canal tireoglos recidivat,OP:excizia chistului d ecanal tireoglos cu ligatura inalata si rezectia corpului hioid.sunt 3 luni de cand am fost operata si as dori sa va intreb OARE va aparea din nou?va multumesc

   Comentariu

   Procesare...
   X