Blocul atrioventricular de grad III

Desi destul de rar intalnit, blocul atrioventricular de grad III este o tulburare de ritm cardiac periculoasa. Fiziologia inimii este una fascinanta, iar in interiorul ei se gasesc mai multe cai si noduri electrice.

Infarctul miocardic acut – diagnostic, tratament, preventie

In urma unui infarct miocardic acut pacientii primesc pe viata aspirina ca si anticoagulant. In cazul celor carora li s-au implantat stenturi, timp de 12 luni mai primesc o tableta care poate fi Clopidogrel, Ticagrelor sau Prasugrel, care impreuna cu aspirina previn blocajul stentului cu un cheag de sange.

Transferul de embrioni in cadrul tratamentului de fertilizare in vitro

In cadrul fertilizarii in vitro se vor obtine embrioni in laborator, iar ulterior acestia sunt transferati in uter printr-un procedeu numit simplu transfer de embrioni pentru a se implanta. Discutia legata de numarul de embrioni transferati este complexa si ar trebui sa faca parte din subiectele esentiale discutate cu medicul care iti coordoneaza tratamentul de fertilizare in vitro.

Sarcina in timpul pandemiei cu coronavirus / COVID-19

Femeile insarcinate nu par sa fie afectate mai sever de coronavirus comparat cu populatia generala. Sarcina creste riscul dezvoltarii COVID-19, dar majoritatea femeilor vor avea simptome minime in absenta altor probleme medicale. Coronavirusul nu pare sa se transmita la fat prin intermediul placentei, iar diagnosticarea mamei cu COVID-19 nu creste riscul de avort sau defecte congenitale.

Bronsiolita – cauze, simptome, diagnostic, tratament

Cauza bronsiolitei este virala: Virusul sincitial respirator (VSR). In perioada de iarna este implicat in aproapte toate cazurile de bronsiolita si se transmite pe cale aeriana, prin aerosoli. In rare cazuri (2%) se poate suprainfecta bacterian. Din start deducem faptul ca o bronsiolita necomplicata, nu se trateaza cu antibiotice!

Dr Carmen Braia NU a facut malpraxis

Presa a vuit in ultimele zile dupa ce Dr Carmen Braia, medic ORL la Spitalului Judetean de Urgenta din Targu-Jiu, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare si plata a 400.000 de Euro pentru o pacienta care a decedat in urma unui soc anafilactic cauzat (probabil) de administrarea unui antibiotic prescris de medic fara sa i se faca test alergic anterior.

Pierderea unei sarcini (avort spontan) in primul trimestru de sarcina este normala

Pierderea unei sarcini, indiferent de saptamana gestationala la care se petrece, este un eveniment dramatic si poate asocia nivele de intristare si amaraciune similare cu pierderea unui copil sau a unei rude apropiate. Avortul spontan este un subiect tabu, nu doar in Romania ci si in alte tari (Anglia de exemplu), iar asta nu face decat sa inrautateasca experienta cuplurilor care trec prin astfel de evenimente. Pierderea unei sarcini este un proces normal si am sa iti explic de ce.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta despre ginecologie

Am scris peste 1500 de articole si am raspuns la peste 10.000 de intrebari din sfera ginecologiei pe blogul si forumul ContraBoli.ro, iar nelamurirea pe care doresti sa o clarifici a fost discutata nu o data, ci de cel putin 3 ori pana acum. Depinde doar de tine daca o consideri suficient de importanta incat sa faci cativa pasi simpli pentru a gasi raspunsul deja existent pe site.

Lupus eritematos sistemic in sarcina

Lupusul eritematos sistemic este o afectiune cronica inflamatorie care poate afecta numeroase organe. Cu exceptia femeilor care urmeaza tratament cu Ciclofosfamida, se pare ca lupusul nu cauzeaza infertilitate, ci mai degraba prezinta un risc crescut pentru aparitia hipertensiunii arteriale, hemoragiei post-partum, trombembolismului pulmonar, pierderii sarcinii, pre-eclampsiei, nasterii premature, sau acele femei care au anticorpii antifosfolipidici prezenti se pot confrunta cu avorturi spontane.