Vaccinul cu Nicotina Ajuta in Renutarea la Fumat

Vaccinul conceput sa ajute oamenii in incercarea de a renunta la fumat prin ameliorarea efectelor nicotinei a dublat numarul celor care au reusit sa renunte la acest obicei.

16% dintre voluntarii care au acceptat sa li se faca vaccin au reusit sa se abtina de la fumat 12 luni, fata de cei 6% carora li s-a administrat un placebo. Cei care nu au renuntat complet la fumat au reusit totusi sa scada numarul de tigari fumate zilnic.

Vaccinul determina sistemul imun sa sintetizeze niste substante care impiedica nicotina sa ajunga la creier si sa produca efectele placute.

Pacientii care au sintetizat cantitatea cea mai mare de astfel de substante, in urma administrarii vaccinului, au avut sansa cea mai mare de a renunta la fumat pentru o perioada mai lunga. Daca nu au renuntat, au fumat mai putin – o medie de 10 tigari / zi, comparat cu 20 inainte de vaccinare.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.