Contraceptivele Injectabile si Cresterea in Greutate

Grija mare la titlu, e vorba de contraceptivele injectabile, nu de cele combinate, luate per os (cele de care stie toata lumea si multi lupta infocat sa le scoata in evidenta neajunsurile legate de modificarile metabolice).

Un ultim studiu a demonstrat ca femeile care folosesc contraceptive injectabile DMPA (depot medroxyprogesterone acetate) sunt predispuse cresterii in greutate si tesut adipos. Cresterea in greutate este principalul motiv pentru care femeile au renuntat la acest tip de contraceptie.

Studiul a inclus 703 de persoane impartite in 3 categorii in functie de metoda contraceptiva folosita: COC (contraceptive orale combinate), DMPA injectabil sau metode nehormonale cum este prezervativul.

Dupa 36 de luni s-a ajuns la rezultatul conform caruia media de castig ponderal in cazul femeilor care au folosit DMPA a fost de 5 Kg, mult mai mare decat in cazul celor care au folosit contraceptive orale combinate sau metode nehormonale.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.