Zii Mersi Ca Ti-am Salvat Viata!

Un barbat din Kentucky a dat in judecata medicul chirurg pentru ca i-a amputat penisul. Pacientul si-a dat consimtamantul pentru o operatie de circumcizie, dar in sala de operatii, medicul si-a dat seama ca barbatul avea cancer la penis si a decis sa-l amputeze. Rezultatele de laborator ulterioare au confirmat diagnosticul. Cu toate astea, atat medicul chirurg cat si anestezistul sunt dati in judecata.

Argumentul oficial este ca amputarea nu era o procedura de urgenta, iar conduita medicala trebuia sa tina cont de decizia pacientului.

Dar daca ar fi aparut metastaze in cele cateva zile care treceau pana la luarea unei decizii de catre pacient?

5 raspunsuri

  1. Metastaza in 2 zile??

  2. Dr Laurentiu Craciunas

    E suficient o secunda, nu 2 zile, pentru ca o celula sa se dezlipeasca din tumora initiala si sa plece in alt loc (metastazare).

  3. Si daca se dezlipeste implica si faptul ca va ajunge undeva sau e posibil sa se distruga pe drum?

  4. Dr Laurentiu Craciunas

    Nu implica faptul ca se va localiza in alta parte si se va dezvolta ulterior, dar e un risc, iar conduita logica e amputarea. Tanand cont de asta e de preferat sa se faca totul intr-o singura interventie decat sa se amane si sa se „deschida” din nou (fiecare interventie vine cu un set de riscuri in plus).

  5. Poate existau si alte optiuni, oricum e o decizie ce trebuia luata de catre pacientul prealabil informat. Titlul tau ar fi mers la stirea in care se relata cum o asistenta medicala i-a facut masaj cardiac unui barbat de 60 de ani, ce ulterior a dat-o in judecata pt ca ii rupsese 2 coaste.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.