Forum de medicina Forum de medicina
 Domina regula bunului simt 
Blog de medicinaBlog medical   Ginecologie online   Sarcina pe saptamani   Transplant de celule stem
SearchCauta  RegisterInregistreaza-te   Log inLog in 
The time now is Wed Jun 28, 2017 1:29 am
All times are UTC + 3 (DST in action)

Am schimbat platforma forumului si ne-am mutat pe noul forum medical.

 Forum index » Sarcina si nasterea
dimensiunea sacului yolk
   Reply to topic
Page 1 of 1  
Autor Message
mima

Inscris: 16 Jan 2010
Raspunsuri: 4
 dimensiunea sacului yolk

Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Am implinit azi 8 saptamani de amenoree. La ecografia de saptamna trecuta, mi s-a spus ca sacul Yolk este mai mare-cam 8 mm , ca este edematiat, ca exista niste zone de hemoragie injurul sacului gestational si ca exista riscul sa pierd sarcina , posibil din cauza unei anomalii cromozomiale. Am fost chemata la5 zile cand la reevaluare mi s-a spus ca dimensiunle sacului au scazut si ca zonele de hemoragie au disparut. Mentionez ca inainte aveam dureri destul de mari, fara sangerare, acum insa au disparut aproape complet. Oare, chiar este totul in regula? S-au decelat batai cardiace normale. Nu mi s-a prescris nici un medicament de sustinere a sarcinii. Ar mai fi ceva de spus-inainte de asti ca sunt insarcinata , timp de 6 saptamani, am luat un complex de vitamine, apoi timp de 5 zile am luat un alt preparat care continea vitamina A si E in doze ceva mai mari decat dozele recomandate gravidelor. In saptamana 2-3 aultimului ciclu(perioda de conceptie deja), am luat cam de 3 ori paracetamol max grip, 1 tb metoclopramid si 1-2 tbNurofen raceala si gripa. Medicul mi-a spus initial ca eposibilsa nu fie afectat fatul , apoi cand au aparut modificarile mentionate aspus capoate este u efect cumulativ, apoi cand iarasi am fost la control a spusa ca totul e in regula. Oare ce sa cred? A lasat la latitudinea mea daca vreau sa intrerup sarcina.

Mesaj Sat Jan 16, 2010 10:34 am
 View user's profile
 Back to top 
Laurentiu Craciunas
Site Admin

Inscris: 18 Nov 2009
Raspunsuri: 761
mima, tot timpul va fi decizia ta daca sa intrerupi sau nu. Poti doar sa te informezi si sa iei decizia in cunostinta de cauza. Hemoragiile pot urma 3 cai: ori cresc in dimensiune si ridica pericolul pierderii sarcinii, ori raman constante necesitand urmarire continua, ori scad si dispar riscurile.

Eu as recomanda acum un test hCG si as corecla rezultatul cu varsta gestationala dedusa din dimensiunea sacului yolk. La 11 saptamani poti face un dublu test, iar in functie de rezultatele lui poti cuantifica riscurile pentru fat.

Sanatate! Astept noutati cand va fi cazul!

Mesaj Sat Jan 16, 2010 1:43 pm
 View user's profile
 Back to top 
mima

Inscris: 16 Jan 2010
Raspunsuri: 4
dimensiunea sacului yolk

Multumesc chiar si pentru acest raspuns, desi nu este prea clar. Probabil ca nu se poate spune inca nimic, dar poate ca medicii ginecologi ar trebui sa se puna uneori si in locul pacientelor care trebuie sa estepte cu frica in san si cu incertitudinea unei sarcini anormale. Cred ca nu e totuna ca alegi intreruperea la 9, la 12 saptamani sau mai tarziu . Ce am reusit pana acum a fost sa fac la 8 saptamai alfa fetoproteina si beta HCG pentru a avea un punct de plecare. Primul este usor crescut pentru varsta sarcinii(care este corect apreciata)-7.6 ng/ml, iar beta HCG este normal. Intre timp dimensiunea sacului s-a redus, chiar a disparut in saptamana 10 de amenoree, si embrionul se dezvolta. Astept cu teama dublu test saptamana viitoare. Postez aici, nu pentru ca medicul meu nu discuta cu mine, dar o alta parere nu strica si ma ajuta oarecum sa trec peste aceste momente. Stiu ca un medic trebuie sa pastreze o oarecare distanta fata de caz, dar repet, este vorba despre o viata, iar pentru mine personal, a aduce pe lume un copil cu malformatii ar insemna distrugerea familiei pentru ca nici nu intra in discutie sa-l pot ingriji ,i pentru ca nu am nici un fel de ajutor si mi-as pierde serviciul.

Mesaj Thu Feb 04, 2010 6:09 pm
 View user's profile
 Back to top 
mima

Inscris: 16 Jan 2010
Raspunsuri: 4
dimensiune sac yolk

Imi cer suze ca revin - este o sansa ca din tot ce am spus sa fie si o varianta normala? Medicul meu a zis da, dar cam cu jumatate de gura.

Mesaj Thu Feb 04, 2010 6:12 pm
 View user's profile
 Back to top 
Laurentiu Craciunas
Site Admin

Inscris: 18 Nov 2009
Raspunsuri: 761
Bineinteles ca exista si posibilitatea unui fat normal. Chiar si in prezenta testelor (dublu si triplu) pozitive pot sa se nasca bebelusi sanatosi. Nici unul dintre ele nu e 100% sigur.

Faptul ca medicul tau nu iti spune ce sa faci nu e de condamnat, e dreptul tau sa alegi, el te poate doar informa, dar in momentul asta nu exista nimic sigur.

Mesaj Thu Feb 04, 2010 6:33 pm
 View user's profile
 Back to top 
mima

Inscris: 16 Jan 2010
Raspunsuri: 4
dimensiunea sacului Yolk

Buna ziua!
Revin cu stiri noi. Sarcina s-a oprit in evolutie. Astazi la examenul ecografic pentru dublu test mi s-a dat stirea.Avand in vedere suspiciunile care au existat multumesc lui Dumnezeu ca s-a intamplat asa si nu am ajuns sa aduc pe lume un copil malformat sau sa fiu pusa in situatia de a-i curma eu viata. Se pare totusi ca acea modificare a sacului Yolk nu e de bine de cele mai multe ori, numai ca neoprindu-se sarcina in evolutie pana acum a existat o minima speranta si in numele acelei sperante nu mis-a recomandat intreruperea sarcinii, dar repet sansele se pare erau minime sa fie bine. Asta am aflat abia astazi. Va multumesc oricum pentru sustinere si va doresc succes in cariera.

Mesaj Mon Feb 08, 2010 12:25 pm
 View user's profile
 Back to top 
Laurentiu Craciunas
Site Admin

Inscris: 18 Nov 2009
Raspunsuri: 761
Buna seara,

Imi pare rau ca s-a sfarsit asa Sad

Produsul de conceptie este foarte sensibil in primul trimestru, iar statistic 1 din 3 sarcini la nulipare se opresc in evolutie. E important sa te interesezi de rezultatul analizelor care se vor face pentru a exclude posibilitatea existentei unei anomalii cromozomiale.

Sper sa fie bine data viitoare si astept noutati!

Mesaj Mon Feb 08, 2010 9:06 pm
 View user's profile
 Back to top 
Reply to topic


Despre Sarcina Ginecologie online Fertilitate si Infertilitate Contraceptia
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0979s ][ Queries: 13 (0.0075s) ][ Debug on ]