Forum de medicina Forum de medicina
 Domina regula bunului simt 
Blog de medicinaBlog medical   Ginecologie online   Sarcina pe saptamani   Transplant de celule stem
SearchCauta  RegisterInregistreaza-te   Log inLog in 
The time now is Fri Aug 29, 2014 3:01 pm
All times are UTC + 3 (DST in action)
 Forum index » Fertilitate si Infertilitate
analize hormonale- infertilitate
   Reply to topic
Page 1 of 1  
Autor Message
laura-ionica

Inscris: 14 Jun 2012
Raspunsuri: 6
 analize hormonale- infertilitate
interpretare analize medicale

Buna ziua, am 38 ani si nu reusim sa avem un bebe...Am facut in decembrie dozarea hormonala, ecografii si nimic.. .Nu gasesec un raspuns...
Mentionez ca am probleme cu glanda tiroida: eutioidie cu multiplii noduli, Tiroida Hashimoto...iar in mai 2010 am fost operata de fibrom uterin...(operatia a decurs bine...nu s-a deschis cavitatea uterina...s-a umblat foarte putin la ovare( erau imbracate intro membrana..)...acum este ok in urma ecografiilor..

Ca tratament pentru tiroida- eutyrox 50 ui...L,MV, in restul zilelor 25 ui.

In decembrie2011 ZIUA 2 a CM :
ATPO 294.7UI/ML valore de referinta < 34
T4 130.9 nmol/L valoare de referinta 66-181
Progesteron 1.99 bmol/L valoare de ref. faza foliculara 0.6-4.7
Prolactina 271.8 UI/ml valoare de ref. 127-637
Estradiol 255.5 pmol/L valoare de ref faza foliculara 46-607
TSH 1.79 UI/ml valoare de ref 0.27-4.2
FSH 7.46 UI/ml valoare de ref faza foliculara 3.5-12.5
FT4 15.72 pmol valoare de ref 12-22
LH 5.11 UI/ ml valoare de ref faza foliculara 2.4-12.6

Ziaua 14 CM - ovulatie- facut test de ovulatie
FSH 8.95 UI/ml faza ovulatorie 4.7-21.5
LH 39.41 UI/ML faza ovulatorie 14-95.6
Progesteron 1.67nmol faza ovulatorie 2.4-9.4 ( aici sa fie o problema?)
Estradiol 2233 pmol faza ovulatorie 315-1828 ESTE FOARTE MARE...
SA FIE O PROBLEMA CU RAPORTUL ESTRADIOL PROGESTERON...IN ZIUA 14..?

ZIUA 21 CM
PROGESTERON 85.66 NMOL/L FAZA LUTEALA 5.3-86
ESTRADIOL 1075 PMOL FAZA LUTEALA 161-774

ENDOMETRUL IN STRAS DUBLU 10 MM PT ZIUA 26 A CM

IM LUNA APRILIE 2012 ziua 21 a CM
ANTI- TIROGLOBULINA 104,8 uI/ML VALOARE <115
ATPO 128,4 UI ML < 34 A MAI SCAZUT ...
ESTRADIOL 1119 pmol/L a mai crescut fata de ziua 21 luna decembrie
TSH 2.2 UI
la ecograf luna mai ziua 9 a CM
endometru omogen, hiperecogen 8mm grosime, trilaminar

sotul nu a facut spermograma..maine o sa mearga..
acum ..ca tratament eutyrox si proselenium..
SA FIE O PROBLEMA VALOAREA CRESCUTA A ESTRADIOLULUI INCEPAND DIN NZIUA 14- PANA LA 21 SI MAI DEPARTE PANA LA URMATOAREA MENSTRUATIE...?
CUM SE FACE RAPORTUL LH/FSH..IN CE ZI A CM...?ESTE OK LA MINE?
AM LIPSA DE PROGESTERON SAU RAPORTUL PROGESTERON ESTRADIOL ESTE DE VINA?
CE POT SA FAC IN ACEST CAZ..?
ATPO MARE SI NODUII TIROIDIENI POT FI O CAUZA A INFERTILITATII?
DACA RAMAN INSARCINATA IMI PUN VIATA IN PERICOL CU ACESTI NODULI?
COPILUL POATE SA SE NASCA RETARDAT EU AVAND HASHIMOTO?
CE POT SA FAC..NE DORIM MULT ACEST COPIL EU AM 38 ANI SI SOTUL 42 SI NU AM RAMAS INSARCINATA NICIODATA,
PS.
IN LUNA MAI AM AVUT TOATE SIMTOMELE UNEI FEMEI INSARCINATE..GRETURI..TEMPERATURA BAZALA 37.4 .ETC..TESTE DE SARCINA URINA NEGATIV..TESTE DE SANGE FAZUT IN ZIUA 29 A CM <0.1 A DOUA ZI A VENIT MENSTRUATIA DIFERITA ( MAI ABUNDENTA CU CHEAGURI DE SANGE...)....

MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS...DE INDATA CE AM UN RASPUNS DE LA ANALIZA SOTULUI O SA REVIN CU AMANUNTE


LAURA

Mesaj Thu Jun 14, 2012 1:00 pm
 View user's profile
 Back to top 
laura-ionica

Inscris: 14 Jun 2012
Raspunsuri: 6
INFERTILITATE?
ANALIZE MEDICALE-INTERPRETARE

Buna ziua, am 38 ani si nu reusim sa avem un bebe...Am facut in decembrie dozarea hormonala, ecografii si nimic.. .Nu gasesec un raspuns...
Mentionez ca am probleme cu glanda tiroida: eutioidie cu multiplii noduli, Tiroida Hashimoto...iar in mai 2010 am fost operata de fibrom uterin...(operatia a decurs bine...nu s-a deschis cavitatea uterina...s-a umblat foarte putin la ovare( erau imbracate intro membrana..)...acum este ok in urma ecografiilor..

Ca tratament pentru tiroida- eutyrox 50 ui...L,MV, in restul zilelor 25 ui.

In decembrie2011 ZIUA 2 a CM :
ATPO 294.7UI/ML valore de referinta < 34
T4 130.9 nmol/L valoare de referinta 66-181
Progesteron 1.99 bmol/L valoare de ref. faza foliculara 0.6-4.7
Prolactina 271.8 UI/ml valoare de ref. 127-637
Estradiol 255.5 pmol/L valoare de ref faza foliculara 46-607
TSH 1.79 UI/ml valoare de ref 0.27-4.2
FSH 7.46 UI/ml valoare de ref faza foliculara 3.5-12.5
FT4 15.72 pmol valoare de ref 12-22
LH 5.11 UI/ ml valoare de ref faza foliculara 2.4-12.6

Ziaua 14 CM - ovulatie- facut test de ovulatie
FSH 8.95 UI/ml faza ovulatorie 4.7-21.5
LH 39.41 UI/ML faza ovulatorie 14-95.6
Progesteron 1.67nmol faza ovulatorie 2.4-9.4 ( aici sa fie o problema?)
Estradiol 2233 pmol faza ovulatorie 315-1828 ESTE FOARTE MARE...
SA FIE O PROBLEMA CU RAPORTUL ESTRADIOL PROGESTERON...IN ZIUA 14..?

ZIUA 21 CM
PROGESTERON 85.66 NMOL/L FAZA LUTEALA 5.3-86
ESTRADIOL 1075 PMOL FAZA LUTEALA 161-774

ENDOMETRUL IN STRAS DUBLU 10 MM PT ZIUA 26 A CM

IM LUNA APRILIE 2012 ziua 21 a CM
ANTI- TIROGLOBULINA 104,8 uI/ML VALOARE <115
ATPO 128,4 UI ML < 34 A MAI SCAZUT ...
ESTRADIOL 1119 pmol/L a mai crescut fata de ziua 21 luna decembrie
TSH 2.2 UI
la ecograf luna mai ziua 9 a CM
endometru omogen, hiperecogen 8mm grosime, trilaminar

sotul nu a facut spermograma..maine o sa mearga..
acum ..ca tratament eutyrox si proselenium..
SA FIE O PROBLEMA VALOAREA CRESCUTA A ESTRADIOLULUI INCEPAND DIN NZIUA 14- PANA LA 21 SI MAI DEPARTE PANA LA URMATOAREA MENSTRUATIE...?
CUM SE FACE RAPORTUL LH/FSH..IN CE ZI A CM...?ESTE OK LA MINE?
AM LIPSA DE PROGESTERON SAU RAPORTUL PROGESTERON ESTRADIOL ESTE DE VINA?
CE POT SA FAC IN ACEST CAZ..?
ATPO MARE SI NODUII TIROIDIENI POT FI O CAUZA A INFERTILITATII?
DACA RAMAN INSARCINATA IMI PUN VIATA IN PERICOL CU ACESTI NODULI?
COPILUL POATE SA SE NASCA RETARDAT EU AVAND HASHIMOTO?
CE POT SA FAC..NE DORIM MULT ACEST COPIL EU AM 38 ANI SI SOTUL 42 SI NU AM RAMAS INSARCINATA NICIODATA,
PS.
IN LUNA MAI AM AVUT TOATE SIMTOMELE UNEI FEMEI INSARCINATE..GRETURI..TEMPERATURA BAZALA 37.4 .ETC..TESTE DE SARCINA URINA NEGATIV..TESTE DE SANGE FAZUT IN ZIUA 29 A CM <0.1 A DOUA ZI A VENIT MENSTRUATIA DIFERITA ( MAI ABUNDENTA CU CHEAGURI DE SANGE...)....

MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS...DE INDATA CE AM UN RASPUNS DE LA ANALIZA SOTULUI O SA REVIN CU AMANUNTE


LAURA

Mesaj Mon Jun 18, 2012 11:57 am
 View user's profile
 Back to top 
laura-ionica

Inscris: 14 Jun 2012
Raspunsuri: 6
Buna ziua
interpretare analize medicale

Am revenit pentru a va spune ca sotul a facut o spermograma care a iesit nu tocmai buna : volum sperma 2.1 ml, vascozitate normala, spermatozoizi cu mobilitate progresiva 20%, mobilitate totala 40, spermatozoizi viabili 47 %, nr total de spermatozoizi ejaculat 75.6 mil , spermatozoizi cu morfologie normala 25, ...
la control dr urolog a spus ca are un usor varicocel..a prescis ca medicament masculion, si vit E...
PS dr urolog a spus ca se poate ramane insarcinata cu valorile respective...
Va multumesc, astept un raspuns...la mine este problema?
Laura

Mesaj Fri Jun 29, 2012 10:41 am
 View user's profile
 Back to top 
Reply to topic






Despre Sarcina Ginecologie online Fertilitate si Infertilitate Contraceptia
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0716s ][ Queries: 14 (0.0354s) ][ Debug on ]