Kilogramul Etalon A Pierdut 50 De Micrograme

Nici Kilogramul nu mai e ce era odata… Pentru fiecare unitate de masura exista un etalon international dupa care se fac toate calibrarile folosite in practica de zi cu zi.

Kilogramul este reprezentat de un cilintru dintr-un aliaj platina-iridiu pastrat sub 3 straturi protective din sticla. A fost inregistrtat la International Bureau of Weights and Measures (BIPM) in 1889, iar in ultimii 122 de ani a fost folosit doar de 3 ori pentru calibrarea prototipului de Kilogram pentru tarile din intreaga lume.

Kilogramul Etalon A Pierdut 50 De Micrograme

Oamenii de stiinta au ridicat problema redefinirii notiunii de Kilogram pentru ca s-a constatat faptul ca etalonul nu are masa constanta cum ar trebui, acesta pierzand 50 de micrograme fara sa se poata explica motivul.

Chiar daca diferenta este minora, aproximativ cat o particula de nisip, pentru metrologii obsedati de exactitate este inacceptabil.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.