Pe Scurt Despre Incontinenta Urinara

Incontinenta urinara nu este o BOALA este un simptom. Insa acest simptom, care se manifesta prin pierderea involuntara de urina, poate afecta viata sociala, orgoliul, putand duce pana la pierderea slujbei si dezechilibre psihice.

Conform unor studii realizate in 2006 s-a constatat ca 1 din 10 oameni este afectat de incontinenta urinara, dar in realitate sunt afectati mult mai multi oameni, chiar si tineri, insa se jeneaza sa recunoasca. intre 15 si 64 de ani aproximativ 5% dintre barbati si pana la 25 % dintre femei sufera de incontinenta. Aceasta stare afecteaza mai mult de o treime din femeile trecute de 60 ani.

Trebuie stiut ca exista 2 tipuri de incontinenta urinara: incontinenta de efort si imperioasa. Cum le deosebim? In cazul in care tusea, stranutul, rasul sau efortul fizic minor va fac sa pierdeti cantitati mici de urina puteti avea incontinenta de efort – cea mai raspandita si tratabila forma. Schimbarile fizice severe ce urmeaza dupa nastere si menopauza stau in spatele incontinentei de efort.

Incontinenta imperioasa se manifesta prin nevoia brusca de a goli vezica. Si in acest caz sunt afectate mai mult femeile decat barbatii.

Marea majoritate a oamenilor cu simptome usoare pana la moderate nu se grabesc sa mearga la doctor. Alte simtome cum ar fi urinarea dureroasa, incontinenta concomitent cu act sexual dureros sau urina tulbure sunt semnul ca este momentul sa acordati mai multa atentie sanatatii si sa faceti o vizita la un medic specialist. Infectiile tractului urinar si tumorile pot suprasolicita vezica urinara. O crestere a cantitatii de urina insotita de sete sporita poate indica aparitia diabetului, ceea ce medicul poate stabilii cu usurinta.

„Exersarea vezicii este unul din cele mai bune tratamente pentru anumite tipuri de incontinenta” este de parere urologul si ginecologul Abraham Morse.

„Decat sa mergeti la toaleta de fiecare data cand simtiti nevoia sa urinati mai bine mergeti la ore fixe, de exemplu din ora in ora. Faceti asta timp de 5-7 zile apoi mariti intervalul la 90 de minute”, este de parere Dr. Morse.

„Cercetarile arata ca aproximativ 50% dintre oameni constata o imbunatatire semnificativa datorita antrenamentelor vezicii urinare” a mai adaugat doctorul.

Alte sfaturi in ceea ce priveste remedierea acestei afectiuni ar mai fi evitarea consumului de alcool, deoarece acesta este un stimulent al vezicii la fel ca si cofeina, care este un alt diuretic foarte cunoscut.

1 raspuns

  1. Am 19 ani am fost la control anul trecut si mia zis doctorul ca am nisip la rinichi si cistita mia dat tratament urinal pliculete ,ciprinol,spaveverin imi trecuse cateva luni bune si acuma ma luat iar urinez foarte des ma ustura rau si sunt insarcinata in luna a 6 credeti ca exista vreun risc sa pateasca bebelusul ceva anul trecut urinam si cu sangem

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.