Feed contraboli

Laurentiu Craciunas
Laurentiu Craciunas si Ionel Craciunas
Laurentiu Craciunas si Rodica Craciunas

Jan
2008
01

Peste cu Cap de Om + Poze + Video

peste cu fata de omIncep anul cu un post in care descriu o absurditate. Un exemplu de stiinta dusa la extrem. In cazul stiintei, extremismul nu este neaparat ceva rau (tocmai datorita extremismului s-au descoperit unele metode terapeutice revolutionare si eficiente), dar cand e combinat cu absurditatea… poate avea rezultate dezastroase (ca sa nu zic aiurite sau lipsite de etica).

Dupa cum sugereaza si titlul, e vorba de niste pesti cu fata de om. Sa nu iti imaginezi ca e identica la trasaturi cu a oamenilor, dar e suficient de similara incat sa starneasca dezgust (cel putin mie). Specia e un hibrid intre crapul comun (Cyprinus carpio) si crapul chinezesc (fara solzi). Unii incadreaza noua varietate in categoria pestilor koi. Din intamplare acvaristica e unul dintre hobby-urile mele si cand aud denumirea de koi imi vine in minte imaginea unor pesti frumosi, cu un colorit deosebit si pozele pestilor cu fata de om nu-mi sugereaza deloc ceva frumos.

peste cu fata de om vs koi
Koi VS Peste cu fata de om

Video: Peste cu fata de om

Pentru ca sunt pesti de talie mai mare si prefera temperaturi mai scazute decat pestii exotici, se cresc in ponduri (mici lacuri) si nu in acvariu. Intrebarea este: ai tine asa pesti in gradina daca ai avea un pond?

Nu cred ca vor avea succes la vanzare ca pesti ornamentali, poate ii vor reincadra in pesti pentru consum, in cazul asta, i-ai cumpara de la magazin in ideea in care acasa va trebui sa-i tai frumosul cap?

Te intereseaza subiectul? Apreciaza-l si mai scriem.

8 Raspunsuri la “Peste cu Cap de Om + Poze + Video”

 1. seba says:

  cum dumnezeu ar cumpara cineva asa ceva…

 2. Radu says:

  Ei bine, eu am asa ceva, insa arata mai bine.

 3. doctorc says:

  cred ca a fost o idee genetica cu scopul de a vinde genul asta de pesti…

 4. filip says:

  dar oameni cu CAP DE BIVOL ati vazut?

 5. doru coroiu says:

  Sau oameni cu cap de peste. :))
  Asta ar fi interesant.

 6. ade says:

  :)) astia vor sa faca orice fara ajutorul LUI Dumnezeu stati linistiti..n-o sa mearga mai departe..da ce oameni..:))) cum sa faca asa ceva:)))

 7. vladu says:

  Pff e modificat genetic daor ca sa afaca lumea sa cumpere pesti sa aiba ei publicitate si al ce sa faca reclama mai dal dreq cica depune icre daca apa are peste 16 grade C si daca are sub face pui vii ce inventii:))ori cum nu ii cred :))

 8. vladu says:

  este cum zice ade fac orice fara ajutorul lui dumnezeu :):*

Lasa un Raspuns


Daca ai nevoie de un raspuns urgent la problema ta in urmatoarele 48 de ore poti deveni pacient privat. Afla mai multe.


Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.