Sarbatori = Carne

In sfarsit am ajuns si eu acasa pentru o mini pauza… Primul lucru pe care l-am facut a fost sa ma tund, iar apoi am mers la cumparaturi.

Destinatia numarul 1: Magazinul de carne (langa piata Decebal, pentru cunoscatori). Am ajuns acolo si era plin de lume, toti roiau in jurul vitrinelor cu carne asa cum roiesc furnicile in jurul unei insecte moarte. In 7-10 minute cat au stat ai mei la coada, s-au vandut peste 250 kg de carne. Stateam undeva pe margine si eram uimit de varcolacii din jurul meu… “de aia vreau ca-i mai rosie”… “ce pret are ceafa?”… “vreau 25 de kg de pulpa”… “maine mai primiti carne?”… “nu o vreau pe asta, dati-mi cu mai putina grasime”… toata lumea avea in cap doar carne, carne, carne – la un moment dat am crezut ca mi-am descoperit o noua fobie (de fapt ar fi prima). Statea langa calorifer si le faceam poze.

Am pornit apoi spre a 2-a destinatie: Kaufland. Pe drum m-am gandit la articolul asta: o comparatie intre standul de carne al unui magazin oarecare si standul de fruncte/legume de la Kaufland. Inca de pe drum eram 99% convins ca o sa fie pustiu dincolo. Dupa ce am luat cosul metalic am intrat in kaufland si mi-a fost confirmat: gol la standul de fructe. Doar cate un om mai cumpara 4-5 portocale stafidite.

Am trecut si pe langa standul de mezeluri, care spre surprinderea mea era de-asemenea pustiu. In scimb la bauturi… aglomerare mare.

Am inventat o noua zicala: Arata-mi ce cos ai ca sa-ti spun cine esti!

Revin cu poze cat de repede pot. Depind de vecini, mi-am lasat cablul de date la Cluj 🙂


carne, carne, carne
Carne, carne, carne…

varcolaci la carne
Varcolaci la carne

si eu vreau carne
Si eu vreau carne!

nimeni la fructe
Nimeni la fructe…

nu vrem fructe
Nu vrem fructe!

3 raspunsuri

  1. Foarte trist, parerea mea, sa vezi dupa ce se termina sarbatorile ce cozi de fac pe la spitale / cabinete medicale, dupa asa alimentatie se vad si urmarile !
    Azi am fost pe la doctor de familie, si sa stii ca si pe acolo erau puitni oameni, mai ca batea vantul !

  2. hahahha! Si ne mai miram ca sunt atatea cazuri de cancer colorectal…

  3. De cativa ani incoace, eu si sotul avem o alimentatie bazata in materie de 80% legume si doar 20% carne, iar carnea este doar pui, curcan, peste, fructe de mare si rareori vita sau miel. Porc noi nu mancam de fel, din motive culturale si religioase. Am descoperit bucatarie vegetariana si este extraordinara si la gust si pentru sanatate.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.