Feed contraboli

Laurentiu Craciunas
Laurentiu Craciunas si Ionel Craciunas
Laurentiu Craciunas si Rodica Craciunas

Dec
2008
19

Si-a Facut Propria Cezariana

Pe locul 1 in lista celor mai ciudate interventii chirurgicale pe propriul organism, alaturi de amputatii de brate, apendectomii, litotomii, biopsii, se afla o auto cezariana. O femeie dintr-un mic sat mexican, mama a 7 copii si cu o sarcina la termen, aflata in travaliu hotaraste sa-si faca propria cezariana. La o nastere naturala anterioara copilul ii murise, aceasta alimentandu-i dorinta de a naste prin cezariana.

Dupa ce a inghitit niste alcool pentru a-si face curaj, a luat un cutit cu lama de 15 cm si a inceput sa taie prin piele, tesut adipos si muschi pana a ajuns la uter. Copilul a plans imediat ce a fost scos din uter, iar dupa ce i-a taiat cordonul ombilical, mama a lesinat.

Dupa ce s-a trezit, femeia si-a acoperit plaga cu histe haine si si-a trimis unul dintre copii sa aduca ajutor medical. Dupa o alta interventie chirurgicala care i-a rezolvat leziunile intestinale, femeia si-a revenit complet.

Cazul a fost mentionat in Jurnalul International de Obstetrica si Ginecologie si este considerata singura auto cezariana reusita.

Te intereseaza subiectul? Apreciaza-l si mai scriem.

Lasa un Raspuns


Daca ai nevoie de un raspuns urgent la problema ta in urmatoarele 48 de ore poti deveni pacient privat. Afla mai multe.


Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.