10 Informatii Despre Imunizare

OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) a publicat o lista cu 10 informatii legate de imunizare.

In fiecare an mor in jur de 10 milioane de copii sub 5 ani. Un sfert dintre decese sunt cauzate de boli prevenibile prin vaccinare.

Imunizarea salveaza in jur de 2-3 milioane de vieti anual. Este una dintre cele mai eficiente (cost/beneficii) interventii medicale.

In 2006, numarul copiilor cu varsta sub 1 an vaccinati cu DTP3 (difterie-tetanus-pertusis) a depasit pentru prima data 100 de milioane.

Alte 26 de milioane de copii cu varsta sub 1 an nu au primit vaccinul DTP3 in 2006. 3 sferturi dintre acestia traiesc in 10 tari din Africa si Asia: Angola, Banglades, China, Republica Democratica Congo, Etiopia, India, Indonezia, Niger, Nigeria si Pakistan.

In medie, 1,3 milioane de copii mor in fiecare an din cauza infectiilor pneumococice si diareei cauzata de rotavirusuri. O mare parte dintre acestea pot fi prevenite prin vaccinare.

In lume se realizeaza descoperiri importante pentru noi vaccinuri. Sunt in jur de 20 de tipuri de vaccin folosite. Inca 20 de tipuri se asteapta sa fie disponibile pana in 2015.

MVP (Meningitis Vaccine Project) lucreaza la un nou vaccin pentru meningococ. Epidemiile de meningita A afecteaza sever unele tari subsahariene. Un vaccin de prima generatie pentru malarie a demonstrat eficienta la copii si ar putea deveni disponibil pana in 2015.

Prin vaccinare s-a ajuns la eradicarea pojarului in zona Americilor. Mortalitatea globala datorata pojarului a scazut cu 68% – de la 757.000 de decese in 2000 la 242.000 de decese in 2006. Cea mai mare imbunatatire a fost in Africa, unde numarul deceselor a scazut cu 91% de la 396.000 la 36.000

De la lansarea GPEI (Global Polio Eradication Initiative) in 1988, incidenta mondiala a poliomielitei a scazut cu 99%, de la 350.000 de cazuri raportate in 1988 la 1300 de cazuri raportate in 2007.

Imunizarea nu protejeaza copiii doar de bolile prevenibile prin vaccinare, dar serveste si ca modalitate de distributie a altor elemente: vitamina A pentru prevenirea malnutritiei, plase tratate cu insecticide pentru prevenirea malariei si medicamente impotriva viermilor intestinali.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.