1:4.656 – Riscul ca Sangele sa se Coaguleze in Timpul Zborului

WASHINGTON (Reuters) – Cercetatorii germani au spus luni ca au stabilit riscul absolut pentru coagularea sangelui in timpul zborului cu avionul stand pe un scaun inghesuit – 1:4.656, riscul cel mai mare avandu-l gravidele cunoscute cu trombofilie.

In timp ce zburatul a fost asociat cu coagularea sangelui de peste 50 de ani, nimeni nu a calculat riscul exact – cu toate astea, liniile aeriene ofera planuri de exercitii pentru reducerea riscului coagularii sangelui.

Frits Rosendaal de la Leiden University Medical Center si colegii au chestionat 8.755 de angajati ai companiilor internationale care au cules date din timpul zborului, incluzand DVT (deep-vein thromboses) sau orice alt tip de coagulare a sangelui.

Ei au descoperit ca riscul pentru tromboza creste cu cat oamenii fac mai multe calatorii intr-un timp scurt – in special calatorii pe distante mari.

Oamenii cu varste sub 30 de ani, femeile care au luat medicamente anticonceptionale si oamenii care sunt scunzi, inalti sau supraponderali au un risc special.

Ratele de coagulare a sangelui au ramas ridicate timp de 2 saptamani dupa zbor. Raportarile au fost facute la Public Library of Science journal PLoS Medicine.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.