2 Bebelusi Dupa Transplant De Ovar

Mai tii minte cazul pe care l-am prezentat acum 2 ani cand o femeie a nascut dupa ce i-a fost transplantat un ovar intreg? De atunci s-au mai intamplat multe…

Exista deja peste 50 de raportari de caz in care s-a efectuat transplant de tesut ovarian, nascandu-se peste 10 bebelusi conceputi dupa transplant.

O femeie din Danemarca a nascut al 2-lea copil dupa ce a suferit transplant de tesut ovarian pe care si l-a prezervat cand a fost diagnosticata cu o forma de cancer osos. Cazul a fost prezentat in jurnalul Human Reproduction.

Primul copil a fost conceput prin fertilizare in vitro, iar al doilea pe cale naturala.

Exista dovada mai clara pentru faptul ca transplantul de tesut ovarian este o solutie eficienta de pastrare a fertilitatii cand pacienta urmeaza tratament cunoscut pentru afectarea fertilitatii?

2 raspunsuri

  1. cat ar costa transplantul de tesut ovarian?

  2. In Romania as putea beneficia de un transplant de tesut ovarian de la alta femeie? Cat ar costa procedura? Ce cilinica/ci efectueaza asa ceva? Multumesc!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.