2 Despre Vaccinarea Anti HPV

Dupa ce in 2007 FDA (US Food and Drug Administration) a amanat aprobarea vaccinului Cervarix produs de GlaxoSmithKline, in urma analizei ultimelor date referitoare la eficienta protectiei impotriva infectarii HPV, vaccinul este la un pas de a fi aprobat si in Statele Unite (pe langa cele aproape 100 de tari unde este deja aprobat) fiind concurent cu Silgard/Gardasil produs de Merck. Mi se pare totusi ciudat ca in unele ziare americane Cervarix este prezentat ca si un vaccin recent, parca anul asta ar fi fost dezvoltat…

In timp ce Cervarix castiga o noua piata, Gardasil/Silgard isi dovedeste eficienta impotriva condiloamelor la baieti, Merck tintind aprobarea folosiri vaccinului si pentru baieti.

Detalii despre ambele se pot gasi pe site-ul FDA.

5 raspunsuri

  1. Salut, Laur!

    Nu stiu daca ti-a parvenit tube asta dar eu l-am gasit pe un blog si vreau sa il ai si tu aici. Annie Lennox luptand pentru ieftinirea vaccinului anti-HPV, in Africa. Incerc sa ti-l dau.
    http://www.youtube.com/watch?v=eKwJ8pFM7Us

  2. Dr Laurentiu Craciunas

    Salut,

    L-am vazut, dar din pacate nu cred ca va apleca cineva (GSK sau Merck) urechea la ce vrea ea…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.