2 Premii Nobel Pentru Ribozomi

Prima data in 1974, cand George Emil Palade a primit Premiul Nobel in Medicina pentru descoperirea ribozomilor, iar a 2-a oara anul acesta cand Venkatraman Ramakrishnan, Thomas A. Steitz si Ada E. Yonath au primit Premiul Nobel in Chimie pentru descrierea ribozomilor la nivel atomic.

Ribozomii sunt organite celulare libere in citoplasma sau atasate de reticulul endoplasmic si reprezinta sediul sintezei proteinelor.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.