2 Vaccinuri Pentru Cancer Ovarian Si Cancer La San

Mayo Clinic a primit aprobare de la FDA (U.S. Food and Drug Administration) pentru studiul a 2 noi vaccinuri (cancer ovarian, respectiv cancer la san). Scopul vaccinurilor este mobilizarea sistemului imun al organismului pentru a distruge celulele canceroase. Va incepe un trial clinic de faza I in care vor fi incluse femei tratate pentru cancer ovarian si cancer la san.

Unul dintre vaccinuri tinteste o proteina existenta in cantitati mari la nivelul celulelor canceroase ale sanului si ovarului, bazandu-se pe invatarea sistemului imun sa detecteze si sa elimine celulele bolnave. Din cauza omogenitatii prezentei proteinei respective in tumorile sanului si ovarului, vaccinul ar fi potrivit pentru majoritatea pacientelor cu cancer la san si cancer ovarian.

Similar vaccinului anti HPV pentru cancerul cervical, vaccinul pentru cancer la san si cancer ovarian va fi corelat cu diagnosticul precoce si eficientizarea tratamentelor in lupta pentru a reduce morbiditatea pe termen lung prin cancer la san si cancer ovarian.

Al doilea vaccin va fi administrat pacientilor tratati cu chimioterapie conventionala pentru cancer la san. Tinta este reprezentata de moleculele HER2, o proteina care stimuleaza cresterea celulelor canceroase.

3 raspunsuri

  1. Sunt.disponibile.aceste.vaccinuri.si.in.romania?.Daca.sunt.va.rog.frumos.sa-mi.indicati.unde.pot.fi.gasite.sau.la.ce.clinica.se.poate.aplica.acest.tratament.
    Cu.multumiri

  2. Am fost operata la sanul drept de noduli, mi sa spus ca am 2 noduli si acu dupa un an mi sa spus ca e cancer malign ce pot face ca sa pot fi linistita sa-mi cresc copii

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.