LATimes: CDC (Centrul de control al imbolnavirilor) considera procentul de 25% foarte bun tinand cont ca Silgard este un vaccin nou. Tinta americanilor este sa vaccineze 90% dintre adolescente. Procentul a fost stabilit dupa chestionarea telefonica a 3000 de fete cu varsta intre 13 si 17 ani.
Citeam mai demult un argument pe ceva site conform caruia americanii distribuie gratuit vaccinul tocmai pentru a-l administra si experimenta pe fetele din America Latina. Acum s-a dovedit ca nu a fost decat o tentativa de a combate folosirea vaccinului anti HPV. Doar 1% din fetele latin americane au primit vaccinul, chiar daca ele ar avea cel mai mult nevoie din cauza frecventei infectiilor cu HPV.
Sa vedem cand incepe si la noi vaccinarea gratuita, practic, pentru ca teoretic a inceput de luna asta…
Am incercat sa gasesc mai multe informatii despre vaccin: istoricul sau si, in mod special, daca a fost testat, cat timp si pe ce a fost testat.
Este foarte important acest aspect. Se cunosc efectele adverse intr-un timp indelungat?
Toata media s-a concentrat pe promovarea lui si nu pe o informatie detaliata asupra acestui produs.
Vaccinul este nou, nu se cunosc efectele pe termen lung, cum nu se cunoaste nici eventuala perioada dupa care trebuie facut rapel (revaccinare).
A fost testat, s-a mediatizat mult efectul negativ pe care l-ar putea avea. Cel mai „puternic” argument contra este ca in timpul testelor 18 paciente au murit, una cu edem pulmonar (care n-are nici o legatura cu vaccinul), iar 7 in accidente. Legatura dintre restul deceselor si vaccin este interpretabila.
Poti gasi mai multe articole despre vaccin aici pe blog.
21 de persoane au murit ,si au fost raportate cel putin 9,749 cazuri de efecte adverse .