Atitudinea medicala in cazul inimii aritmice s-a bazat pe mentinerea unui ritm cardiac corespunzator (prin pacemaker cardiac), mai mult decat atat, inclusiv primele tentative de inimi artificiale au avut o tehnologie care implica pompari regulate de volume constante de sange (vezi prima inima complet artificiala), dar cercetatorii de la Texas Heart Institute au venit cu o solutie inedita prin care asigura functionarea sistemului cardiovascular printr-o inima artificiala fara batai/puls/contractii, sangele avand un flux continuu (similar intoarcerii venoase) asigurat de elice in forma de surub. La electrocardiograf apare asistolie, pulsul este inexistent, auscultatoric nu se aude nimic, dar pacientii care au beneficiat de ea au supravietuit. Se pare ca expresia Esti fara inima! sau N-ai inima! primeste o noua semnificatie…
Cercetatorii japonezi sunt pe punctul de a creste organe umane in organismul porcilor, rezolvand astfel deficitul de organe pentru transplant. Pana acum s-a reusit dezvoltarea organelor de sobolan in organismul soarecilor modificati genetic sa aiba organogeneza proprie blocata.
Toate modelele de capsule endoscopice de pana acum se bazau pe peristaltica fiziologica pentru a fi deplasate de-a lungul tubului digestiv, dar cercetatorii japonezi (da, tot ei) au creat primul model cu propulsie proprie, acesta fiind controlabil cu un joystick pentru a fi directionat in zonele de interes maxim.