3 Despre Medicina In Romania

Exista state europene care au gasit in tara noastra solutia sustinerii sistemului lor medical iar specialistii romani nu pot rezista ofertelor financiare primite, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Minodora Cliveti, raportor al Consiliului Europei, fost deputat in legislativul de la Bucuresti. Potrivit acesteia, rezolvarea problemei ar trebui sa fie ”una europeana”, presupunand o colaborare cu autoritatile de la Bruxelles iar medicii care parasesc tara ”nu ar trebui sa fie acuzati, pusi sa plateasca cheltuielile de scolarizare sau obligati, pur si simplu, sa munceasca o perioada in tara” inainte de a pleca.
[…]
In week-end-ul trecut, la Bucuresti a avut loc cea de-a VII-a editie a Targului International de Cariere Medicale iar majoritatea expozan?ilor au fost agentii de recrutare care au avut disponibile posturi in Marea Britanie, Irlanda, Franta, Belgia, Germania, Elvetia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Malta, Orientul Mijlociu si Indepartat. Specialistii romani din domeniu au fost tentati cu oferte salariale si de zece ori mai mari decat in tara.

Anul acesta nu vor fi crestere salariale in domeniul sanitar. Daca as spune altceva as minti. Incercam sa gasim solutii pentru a mentine acest personal sanitar. Sursa

Attila Cseke, unul dintre cei mai slabi, daca nu chiar cel mai slab ministru al actualului Cabinet, ar trebui indepartat pana cand nu reuseste sa faca si mai mult rau decat pana acum atat domeniului pe care-l pastoreste, cat si imaginii guvernului. Este foarte adevarat ca domnia sa a preluat un domeniu ajuns pe perfuzii, dupa ce ani de zile tratamente gresite i-au agravat bolile cronice. Sursa

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.