3 Despre Sarcina: Ulei de In, Hipoxie si Schizofrenie, Diviziune Celulara

Gravidele care consuma ulei de in in ultimele 2 trimestre de sarcina au risc marit pentru nastere prematura. Multe femei prefera produsele naturale in locul suplimentelor nutritive in ideea ca ce e natural e mai bun. Problema este ca produsele naturale (ceaiuri, uleiuri, etc) contin, pe langa substanta urmarita, si alte substante pentru care nu se cunosc riscurile si beneficiile. In produsele farmaceutice sunt izolate anumite substante a coror proprietati sunt cunoscute.

Riscul de nastere prematura este de 2-3% in populatia generala, dar studiul condus de Anick Bérard (efectuat pe 3354 de gravide) a descoperit ca femeile care au consumat ulei de in in ultimele 2 trimestre de sarcina au avut riscul de 12% pentru a naste prematur.

In editia din octombrie a Biological Psychiatry va fi publicat un articol conform caruia persoanele care au suferit complicatii la nastere (de exemplu: hipoxie) au sanse mai mari de a dezvolta schizofrenie. Inca nu se cunoaste exact mecanismul prin care hipoxia la nastere genereaza schizofrenie mai tarziu, dar noi studii urmeaza sa analizeze informatiile.

A fost descoperit un nou mecanism de diviziune celulara. Microorganismele Sulfolobus acidocaldarius traiesc cel mai bine in mediu acid la 80º C. In diviziunea acestor organisme sunt implicate 3 gene total diferite fata de restul mecanismelor de diviziune. Produsii codificati de cele 3 gene formeaza o banda la mijlocul celulei, intre cei 2 cromozomi nou segregati, urmand sa se contracte pana impart celula in 2. Informatia nu are legatura directa cu sarcina, dar ar putea da indicii asupra liniilor de evolutie de-a lungul timpului.

1 raspuns

  1. stoica minodora

    am sczofrenie paranoida si as dori daca se poate sa imi dati un sfat si sa imi spuneti daca exista ceaiuri in legatura cu boala mea .ps.sias vrea sa ma sfatuiti daca este vreun risc in a da o nastere daca da va rog sa ma sunati la nr de tlf (editat din motive obiective) va multumesc anticipat

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.