3 despre Silgard (Gardasil)

Silgard (Gardasil), vaccinul anti HPV tetravalent (6,11,16,18), a fost ales de catre autoritatile Norvegiene pentru includerea in programul national de vaccinare. Alegerea acestui tip de vaccin a fost facuta in functie de mai multe criterii printre care: eficienta in prevenirea cancerului cervical, siguranta si demonstrarea protectiei de lunga durata.

A fost demonstrata eficienta vaccinului Silgard (Gardasil) si in grupul de varsta 24-45 de ani daca femeile nu sunt deja infectate cu HPV. Cercetatorii au gasit o eficienta de 91% pentru toate cele 4 tulpini de HPV si 83% pentru tulpinile 16 si 18 luate separat.

A 3-a stire nu este doar despre Silgard (Gardasil), ci despre vaccinurile anti HPV in general. In ultima perioada se incearca demonstrarea eficientei vaccinari si la barbati, atat pentru beneficiul propriu (preventia diferitelor cancere: penian, oral si a verucilor genitale) cat si pentru beneficiul femeilor prin reducerea numarului de vectori ai infectiei cu HPV, iar oamenii de stiinta de la FSU College of Medicine au efectuat un studiu prin care au obtinut informatii referitoare la disponibilitatea tinerilor de a se vaccina in cazul in care va aparea vaccinul anti HPV pentru barbati. Pe o scara de la 1 la 6, tinerii sunt motivati la un nivel de 3,9 cand vine vorba de protectia proprie si la un nivel de 3,8 cand se pune problema protejarii partenerelor.

7 raspunsuri

 1. Buna ziua……….daca am implinit 26 de ani mai fac Gardasil?multumesc

 2. Silvasan Laura

  Buna seara Corina,eficienta vaccinului Silgard(Gardasil),a fost demonstrata si la grupul de varste intre 24-45 de ani, daca femeile nu sunt deja infectate cu HPV.Citeste te rog articolul!

 3. Ce repede am un raspuns….sincer nu ma asteptam.Ma intereseaza acest vaccin nu pt ca vreau sa-l fac…ci ca trebuie daca vreau sa iau viza pt SUA.Asta ma nelinisteste f tare de aceea am intrebat.Deci sunt sanse sa il fac…….oricum multumesc frumos pt raspuns.

 4. 1. Acest vaccin este lucratura diavolului?

  2. Acest vaccin este o afacere de miliarde de dolari a strainilor care vor sa ne dea SIDA?

  3. Acest vaccin provoaca sterilitatea?

  4. Acest vaccin provoaca moartea, si de aceea este el

  Fireste ca nu sunt idioata. Din pacate am tot gasit astfel de asertiuni in ceea ce priveste vaccinarea anti hpv. In sfarsit am gasit un blog impartial. Astept sa-mi raspundeti!

 5. Silvasan Laura

  Buna seara Andaa! Din punct de vedere medical, nu este o lucratura a….cum spui tu. Acest vaccin, a fost conceput pt prevenirea cancerelor cervicale, vulvare si vaginale cauzate de tulpinile 16 si 18 ale HPV, prevenirea negilor genitali cauzati de tulpinile 6 si 11 ale HPV.Prevenirea leziunilor displazice si precanceroase cauzate de tulpinile 6,11,16,18 ale HPV.Tulpinile 16 si 18 ale HPV, sunt responsabile de 70% dintre cancerele cervicale, iar tulpinile 6 si 11 ale HPV, sunt responsabile de 90% dintre negii genitali.Acest vaccin nu provoaca virusul HIV, (sida).Eventual, acest virus se ia prin contact sexual cu o persoana infectata cu HIV(sida).Acest vaccin anti papilloma(HPV) nu provoaca moartea.Fiecare doza de vaccin, contine in ambalajul sau si un prospect unde sunt specificate toate semnele in caz de intoleranta.
  Daca tot ati gasit acest blog, nu stiu la ce va referiti cand spuneti impartial dar,cu toata amabilitatea va spun ca,poate inca nu a-ti reusit sa cititi toate articolele cu subiectul in cauza.Sunt mai multe!

 6. Buna ziua,

  Imi puteti spune, va rog, daca am varsta de 40 de ani, pot face vaccinul HPV???

  Cu multumiri,

  Flory

 7. Oare in programul acela national de vaccinare a femeilor pana in 24 de ani contra HPV, se fac numai vaccinuri Cervarix? Medicul de familie mi-a spus ca Cervarix a primit…desi mie daca imi fac acum vaccinul mi-ar fi placut sa-l fac pe Silgard care protejeaza si impotriva tulpinilor 6 si 11.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.