3 in 1: Incalzirea Globala, Embrioni Modificati, Preeclampsie

2 cercetatori englezi sustin ca obezitatea accelereaza incalzirea globala. Persoanele obeze au nevoie de cantitati crescute de combustibil din cauza ca folosesc masinile mai mult decat persoanele normoponderale. Sunt in jur de 400 de milioane de persoane obeze, dar OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) estimeaza ca pana in 2015 numarul lor va ajunge la 700 de milioane.

Suntem cu un pas mai aproape de crearea embrionilor modificati genetic la cerere. Primul embrion modificat genetic nu avea sanse sa supravietuiasca si a fost folosit doar pentru un experiment legat de celule stem.

O enzima implicata in schizofrenie este si cauza dezvoltarii preeclampsiei la femeile insarcinate.

2 raspunsuri

  1. eu ma gandesc cu orare la momentul in care se va incerca crearea unui embrion jumatate uman si jumatate de origine animala:-s( ca in filmul „insula Dr. Moreau „)

  2. Dr Laurentiu Craciunas

    S-a incercat deja, atata doar ca nu a fost lasat sa traiasca…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.