30% Rata De Vaccinare Impotriva HPV Dupa Prima Saptamana A Campaniei Nationale

Comunicat de la Ministerul Sanatatii Publice

Conform raportarii autoritatilor judetene de Sanatate Publica, in saptamana 24-28 noiembrie, la aproximativ jumatate din numarul scolilor s-au repartizat doze de vaccin pentru un efectiv de 53.323 eleve de clasa a IV-a. In perioada amintita s-au inregistrat un numar de 37.714 refuzuri scrise, ceea ce reprezinta 70% din cele 53.323 de eleve.

De remarcat ca, in ciuda campaniei agresive de dezinformare practicata de o parte din mass-media, parintii au inceput sa inteleaga ca vaccinarea este in interesul copiilor.

Incepand cu 2 decembrie, au fost repartizate doze de vaccin si la restul scolilor, prima etapa a campaniei de vaccinare continuand pana pe 19 decembrie, cand va incepe vacanta de iarna.

In paralel, structurile judetene ale Ministerului Sanatatii Publice vor desfasura o intensa campanie de informare a parintilor.

Ministerul Sanatatii Publice reaminteste ca vaccinarea anti-HPV nu este obligatorie si ca, in continuare, se va baza pe initiativa medicilor de a informa corect si profesionist opinia publica pentru ca parintii fetitelor de clasa a IV-a sa ia decizia fireasca – vaccinarea impotriva virusului HPV.

In ceea ce priveste fetitele care nu au fost vaccinate ca urmare a refuzului parintilor, Ministerul Sanatatii Publice precizeaza ca, in cazul revenirii asupra deciziei, parintii pot solicita vaccinarea la viitoarea campanie in care va fi inclusa cohorta de fetite care este acum în clasa a III-a. In acest fel se vor pastra calendarele anuale de vaccinare.

Eventualele cantitati de vaccin neutilizate se vor depozita la furnizor si se vor introduce in circuitul medical in toamna lui 2009, odata cu reluarea calendarului de vaccinare, vaccinul fiind valabil pana in anul 2010.

Ministerul Sanatatii Publice precizeaza ca va solicita medicilor specialisti sa participe la toate actiunile din scoli, media si alte evenimente in care sa dea informatii despre campania de vaccinare anti-HPV.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.