4 Despre Fertilizarea In Vitro

Fertilizarea in vitro este o metoda de tratare a infertilitatii si presupune recoltarea ovulelor pentru a fi fertilizate in laborator, in afara uterului (in vitro), urmand implantarea lor artificiala. La fertilizarea in vitro se recurge de obicei cand celelalte tehnici de reproducere asistata au esuat. In Romania, pretul mediu pentru o fertilizare in vitro este intre 1000 si 2000 de euro.

Daca tot dai atatia bani pentru a reusi sa ai un bebe, ar trebui sa stii ca alcoolul reduce semnificativ sansa reusitei fertilizarii in vitro. Daca un cuplu consuma o sticla de vin (impreuna) intr-o saptamana, isi reduc sansa de a concepe cu pana la 1/4.

Medicul care s-a ocupat de fertilizarea in vitro a femeii care a nascut octupleti a fost exclus din Societatea Americana de Medicina Reproductiva. In felul asta se va putea concentra mai mult pe fertilizarea in vitro a sobolanilor… femelele lor duc la capat 8 pui linistit…

Tin minte ca la scurt timp dupa inceperea valului de telenovele a inceput sa creasca frecventa numelor ca Jose, Antonio, Ramirez, Casandra etc printre vecini. O clinica de fertilizare in vitro din Los Angeles a dus fanatismul un pas mai departe: accepta doar aproximativ 1% dintre donatorii de sperma, doar pe cei care reusesc sa treaca de filtrul celebritatii, adica donatorul trebuie sa aiba trasaturi foarte apropiate cu o celebritate. In felul asta viitoarele mamici pot alege cu cine vor sa semene copiii lor.

Calitatea donatorilor de sperma e o problema foarte delicata pentru ca de la un singur donator se pot obtine, teoretic, zeci-sute de copii, iar daca acesta are o afectiune genetica o va transmite descendentilor. Este cazul unui barbat care a fost donator intre 1990-1991. Dupa 4 ani a fost diagnosticat cu o mutatie genetica responsabila pentru cardiomiopatia hipertrofica pe care o avea. Dintre cei 24 de descendenti (22 obtinuti prin fertilizare in vitro si 2 nascuti de sotia lui), 9 poarta mutatia. 3 dintre copii manifesta semne fenotipice ale mutatiei, iar unul a murit inainte de varsta de 2 ani.

1 raspuns

  1. ce acte ne trebuie pentru a face fertilizare prin vitro……

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.