4 Noi Cazuri de Ebola Gasite in Congo

KINSHASA, Congo (AP) ” Patru noi cazuri de Ebola au fost identificate in Congo, ridicand numarul total de cazuri confirmate la noua, au spus oficialitatile sambata (22.09.2007).

Izbucnirea din Congo este prima reinviere pentru Ebola in ultimii ani.

Cel putin 167 oameni au murit – cu toate ca nu este sigur cati au fost afectati de Ebola – in regiunea afectata, Kasai Occidental, in ultimele patru luni, si aproape 400 s-au imbolnavit, conform oficialitatilor Congoleze.

Christiana Salvi, purtatoare de cuvant pentru Organizatia Mondiala a Sanatatii, a spus ca noile cazuri vin din aceeasi regiune cu restul cazurilor confirmate.

Ea a adaugat ca unele dintre cele 40 de mostre care au fost trimise pentru analize au fost negative pentru Ebola, dar pozitive pentru alte boli ca si shigella – o boala asemanatoare cu diareea – sau febra tifoida. Rezultatele pentru alte cateva zeci de mostre urmeaza sa fie publicate.

1 raspuns

  1. Dr Laurentiu Craciunas

    Conform OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), intre timp au mai fost identificate 8 cazuri de Ebola in Congo, numarul lor ajungand la 17.

    Cazurile au fost conformate de Centru de Control si Prevenire a Imbolnavirilor, din Atlanta.

    Ebola este mortala pentru 90% dintre cei care se imbolnavesc, moartea survenind in urma hemoragiilor masive.

    Boala se transmite prin contact direct cu sange sau secretii infectate, sau prin contact cu obiecte care au fost contaminate cu secretii infectate.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.