4 Noutati Despre Celule Stem

Cercetatorii au inceput sa foloseasca programe software pentru a studia celulele stem. Exista o categorie de software creata special pentru a verifica posibilele erori din programele Microsoft, iar noile studii incearca sa foloseasca astfel de programe pentru a intelege procesul de transformare a celulelor stem in celule adulte, diferentiate. Este un concept mai greu de inteles, dar cine are la dispozitie 10-15 minute gaseste mai multe detalii in revista Science.

Continua progresele in tratarea sclerozei multiple cu ajutorul celulelor stem. Peste 2,3 milioane de bolnavi ar putea scapa de efectele sclerozei multiple prin tratament cu celule stem obtinute de la nivelul maduvei. Citeste mai multe despre ImStem, tratamentul devenind sisponibil doar dupa aprobarea FDA (U.S. Food and Drug Administration).

In lupta de a reda vederea cu ajutorul celulelor stem, cercetatorii au obtinut tesut retinal sensibil la lumina. Au fost folosite celule stem adulte (celule stem pluripotente induse), reprogramate genetic. Se spera ca pe termen lung, retinele bolnave sau imbatranite sa poata fi inlocuite cu tesut obtinut in laborator folosind celule stem. Detalii in Nature Communications.

Kim Kardashian s-a maritat de curand, iar nunta a generat un Buzz mare in presa. Printre altele, pregatirile de nunta au inclus un tratament facial cu celule stem in valoare de 550 de dolari. Eficienta dovedita: zero, suport stiintific: zero.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.