5 Ani De Contraceptie Essure

Sistemul contraceptiv Essure a fost aprobat de FDA (U.S. Food and Drug Administration) in noiembrie 2002 si de atunci este folosit de un numar mare de femei ca alternativa la operatia clasica de legare a trompelor uterine.

Similar contraceptiei cu Adiana, Essure se bazeaza pe reactia normala inflamatoare a organismului determinata de introducerea unor microinsertii la nivelul segmentului proximal al trompelor uterine.

In cele 3 luni consecutive insertiei va avea loc un proces de fibrozare care obstrueaza trompele uterine, impiedicand intalnirea spermatozoizilor cu ovulul. Confirmarea obstruarii se face printr-o histerosalpingografie.

Intr-un studiu publicat in ultimul numar al revistei Fertility and Sterility s-a evaluat radiologic pozitia microinsertiilor si eficienta contraceptiei prin Essure la 5 ani de la aplicare.

Nici una dintre cele 45 de femei luate in evidenta nu a ramas insarcinata pe parcursul celor 60 de luni. Mai mult decat atat, dupa 5 ani pozitia relativa a insertiilor a ramas superpozabila cu cea de la histerosalpingografia de 3 luni, fara fisuri in insertii.

2 raspunsuri

  1. buna ziua am o intrbare la dumnmeaviastra sunt insarcinata si vreau sa fac i intreruperere de sarcina pot lega si trompele dupa chiuretaj sau trebui sa dau o nastere si dupa sa le leg multumesc frumos

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.