5 in 1: Clonare Comerciala, Cartea Recordurilor, Gripa Aviara, Cancer Ovarian, Virusuri Gripale

RNL Bio, o firma din Corea de Sud va avea primul proiect de clonare comerciala, dupa ce a primit o cerere de la o femeie din Statele Unite. Cainele (Booger, un pit-bull) acesteia a murit, iar femeia il vrea inapoi, dar va trebui sa plateasca 150.000 de dolari. Firma de clonare se asteapta la un numar de aproximativ 500 astfel de cereri in urmatorii ani si spera ca pretul sa coboare pana la 50.000 de dolari. (physorg.com)

O femeie din Israel a depus cerere pentru o noua carte de identitate, iar la completarea formularului a afirmat ca are 120 de ani. Ministerul de Interne al Istraelului a confirmat ca Amash s-a nascut in 1888, deci Mariam Amash (news.aol.com/story/_a/woman-applying-for-id-says-shes-120/) este cea mai batrana persoana de pe Pamant. Momentan titlul este detinut de Edna Parker in varsta de 114 ani (conform The Guinness Book of Records – Cartea Recordurilor).

Gripa aviara a facut a 104-a victima in Indonezia, un baiat de 16 ani a decedat dupa ce a suferit de febra, dificultate in respiratie si tuse timp de o saptamana.

Cercetatorii de la Yale au dezvoltat un test de sange care poate detecta cancerul ovarian in 99,4% din cazuri. Se folosesc 6 biomarkeri proteici pentru a identifica in sange proteine care semnaleaza prezenta cancerului ovarian. Testul se afla in faza 3, un trial clinic pe 2000 de pacienti.

Principalele 3 virusuri gripale si-au schimbat semnificativ structura, astfel ca de anul viitor vom avea alte tipuri de vaccin, total diferite. Chiar daca vaccinul antigripal nu este perfect, poate apara organismul de cele mai grave efecte ale infectiei. In medie, gripa omoara intre 250.000 si 500.000 de oameni anual.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.