5 in 1: HIV, Gripa Aviara, Avorturi, Microcipuri, Vitamina E

Oamenii de stiinta au descoperit o combinatie de gene care protejeaza impotriva retrovirusurilor, in special HIV. Organismele care prezinta genele apartin speciei de maimute asiatice Macaques rhesus. HIV a inceput interactiunea cu organismele umane de la un retrovirus al ciompanzeilor numit SIV. Descoperirea noii combinatii de gene protectoare impotriva HIV poate ajuta cercetatorii sa dezvolte un tratament pentru pacientii HIV/SIDA.

Un nou caz de infectie cu virusul H5N1 al gripei aviare a fost raportat in Egipt. Este vorba de un copil in varsta de 8 ani care a intrat in contact cu pasari infectate. Simptomele de internare au fost febra mare si dificultate in respiratie. Este al 47-lea caz de gripa aviara in Egipt, in total au fost 20 de decese.

In India, fetele sunt avortate pentru ca sunt prea scumpe! Raportul dintre sexe (femei vs barbati) este in continua scadere din cauza ca parintii avorteaza daca urmeaza sa aiba o fata. In unele sate copiii de sex feminin sunt omorati chiar si dupa nastere, totul din cauza ca fetele necesita o investitie mai mare pentru crestere. Pentru a remedia situatia, guvernul indian urmeaza sa demareze un proiect prin care va plati familiile care cresc fete. Fiecare familie va primi o anumita suma in diferite etape ale vietii fetei: la nastere, la vaccinare, daca este trimisa la scoala, daca este hranita, etc.

Oamenii de stiinta de la 3 universitati din Canada folosesc microcipuri in incercarea de a vindeca persoanele cu afectiuni nervoase ale creierului si maduvei spinarii. Echipa de cercetare, care include neurochirurgi, ingineri electrici si neurologi, spera sa reuseasca dirijarea cresterii neuronilor, localizati pe microcip, prin generarea de semnale electrice.

Suplimentele cu vitamina E nu scad riscul de cancer pulmonar. Ultimul studiu, incluzand 77.000 de persoane, sugereaza ca administrarea a 400 mg de vitamina E zilnic va creste riscul de cancer pulmonar, in special la fumatori. Cercetatorii au extrapolat rezultatele si afirma ca fiecare 100 de mg de vitamina E administrata zilnic timp de 10 ani va creste riscul de cancer pulmonar cu 7%. Vitamina E este un antioxidant, dar in concentratii mari devine pro-oxidant determinand oxidarea si lezarea celulelor. In 2002 au fost publicate rezultatele unui studiu pe 29.000 de barbati fumatori care consumau suplimente cu beta-caroten pentru cresterea concentratiei de vitamina A, acestia avand un risc suplimentar de 18% pentru a dezvolta cancer pulmonar.

3 raspunsuri

  1. Pai, pe cine sa mai crezi atunci? (ma refer la stirea cu vitamina E). niste oameni de stiinta vin si zic ca-i alba, dupa 10 ani apar altii care demonstreaza ca-i neagra. si tot asa. cu o multime de lucruri, nu doar cu vitamina e :((

  2. Dr Laurentiu Craciunas

    Daca te ghidezi dupa regula „extremele nu sunt bune” atunci eviti astfel de sfaturi. Orice exces e daunator la un moment dat, fie el de vitamine, oxigen, sau orice alt factor care in limite normale e benefic organismului.

  3. La faza cu cresterea neuronilor: am vazut in Germania un video, de fapt au reusit sa stimuleze neuronul sa produca mai multe dendrite 😉

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.