5 in 1: Transplanturi, Celule Stem, Speranta de Viata, Fosile, Insomnii

O veste buna pentru pacientii care vor suferi un transplant de organ. S-ar putea sa se fi descoperit o metoda prin care sa nu mai fie nevoie de medicatie pentru tot restul vietii (in ideea suprimarii sistemului imun pentru a preveni respingerea organului) dupa efectuarea transplantului. Lui Besenfelder i-a fost transplantat un rinichi (de la mama lui) odata cu maduva osoasa cu 3 ani in urma, iar acum a fost capabil sa intrerupa tratamentul. Asta NU inseamna ca toti pacientii care au primit un organ pot intrerupe tratamentul! (physorg.com)

Inca o stire din sfera transplanturilor: la 9 luni dupa ce a suferit un transplant de ficat, s-a descoperit ca grupa de sange si intreg sistemul imun al unei fetite din Australia s-a schimbat adoptand configuratia donorului, din cauza migrarii celulelor stem din noul ficat in maduva osoasa a fetitei. (AFP)

Vom putea trai pana la 800 de ani! S-a ajuns la concluzia asta dupa ce s-a reusit prelungirea vietii unui microorganism de la maxim o saptamana (cat traieste in mod normal) pana la peste 10 saptamani prin stergerea a 2 gene din materialul genetic al microorganismului si trecerea la o dieta restrictiva in calorii.

In partea centrala a Chinei s-a dezgropat un schelet datand de acum 80.000-100.000 de ani. Cea mai veche fosila umana gasita in China pana acum este un dinte datand de acum 1,7 milioane de ani. (physorg.com)

Ai probleme de somn? Tine telefonul mobil la distanta. Un studiu recent a descoperit ca persoanele care vorbesc la telefon inainte de a adormi vor avea un somn mai putin odihnitor. (physorg.com)

3 raspunsuri

  1. tare faza cu grupa de sange, am vazut si la stiri pe tv

  2. Eu sunt curioasa daca o sa prind perioada cand se va reusi lungirea vietii la oameni, ca la mine sigur nu se mai poate face nimic 🙁

  3. lara thompson

    am o prietena care de cand s-a nascut sufera de deficienta autoimuna …avand la activ.. purpura trombocitopenica autoimuna splenectomizata, sclerodermie in banda segment dreapta iar in momentul de fata alopecie….as vrea sa stiu ca celule stem sunt o speranta pt viitorul ei si al altora aflati in aceeasi situatie.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.