6 Studenti la Medicina si-au Atacat Profesorii

6 studenti din 2 grupe apartinand anului III de Medicina Generala si-au atacat asistentii de grupa dintr-o Clinica de Medicala, la stagiul de semiologie. Impulsionati de actiunea colegilor lor, ceilalti studenti s-au alaturat grupului, iar dupa aproximativ 30 de minute majoritatea asistentilor de grupa erau sechestrati in Biblioteca clinicii.

Un asistent, unul dintre putinii barbati si de varsta mai tanara, a incercat sa tina piept studentilor, dar actiunea lui a sfarsit printr-o plaga penetranta efectuata de unul dintre studenti cu o arma alba adusa de la Sala de mese.

Dupa scurt timp a aparut si Politia, dar nu au putut intra in Biblioteca pentru ca atacatorii au amenintat ca vor ranii ostaticii. Au inceput negocierile si, bineinteles, a aparut si Presa (ca de obicei).

Initial nimeni nu a vrut sa isi demaste identitatea, toti fiind imbracati in halate si avand masti chirurgicale pe fata (pentru a impiedica identificarea), dar Alin C. a cedat nervos si a iesit din Biblioteca pentru a da o declaratie Presei.

Asa am aflat ca motivul principal al actiunii studentilor este faptul ca sunt nevoiti sa se trezeasca de la ora 7 dimineata pentru a ajunge la stagiu la ora 8, iar asistentii nu se ocupa de ei, activitatea de baza fiind sprijinirea peretilor. Cerintele studentilor nu sunt imposibil de realizat, sunt de bun simt si includ: prezenta asistentilor la stagiu la ora 8 asemenea studentilor, efectuarea de manevre practic nu recomandarea citirii lor din carti, aducerea informatiei medicale la zi si renuntarea la predatul din carti scrise acum 15 de ani.

Pe langa acestea, am aflat de la o sursa neoficiala ca se doreste scurtarea stagiilor de la 3 ore la 2 cu motivatia ca 3 ore de petrecut intr-un salon de 3 pe 6 metri patrati, 20 de studenti la patul a 4 pacienti, sunt greu de suportat, de multe ori ajungandu-se la episoade de lipotimie.

In momentul asta inca se poarta discutii intre studenti si negociatorul Politiei. Revin cu informatii mai diseara.

6 raspunsuri

 1. De ce se intampla toate astea de 1 aprilie si nimeni nu ia in serios evenimentele care pot aduce schimbari in bine? Conducerea UMF ce are de declarat? :))

 2. Daca nu era 1apr.,mai k te-as fi crezut..tinand cont de faptul k si noi am trecut pe acolo si am sprijinit aceeasi pereti..

 3. Am si eu o problema, fara absolut nicio legatura cu articolul de mai sus, in legatura cu varicela. Nu am putut lasa comentariu la acel articol asa ca imi incerc norocul aici in asteptarea unui raspuns.
  Am aproape 20 de ani si am reusit nu stiu cum sa iau varicela, care se manifeste cu doar 4 bube, fara febra, mancarime slaba. Am stat conform spuselor medicului meu de familie, cel putin 10 zile in casa pana formeaza crusta.
  Dupa ce cele 4 bube ale mele s-ai „invelit” in crusta am iesit afara, deoarece nu mai puteam transmite boala mai departe, problema mare e ca a doua zi mi-au iesit alte 2 bubite pe fata. As dori sa stiu ce trebuie sa fac in aceasta situatie, daca trebuie sa urmez acelasi tratament ca pt. celelalte 4 bube, insemand stat in casa + mixtura ?
  Imi cer scuze pt postare intr-un loc neadecvat dar am neaparata nevoie de un raspuns. Va multumesc si astept raspunsul daca doriti sa mi-l dati!

 4. Dr Laurentiu Craciunas

  Sigur e vorba de varicela? Cele 4 bubite care au aparut la inceput au trecut prin stadiile caracteristice bolii? Daca e sigur varicela inseamna ca dupa formarea crustelor celor 4 bubite initiale boala nu a trecut, probabil in acelasi timp existau bubite si in alte regiuni mai greu accesibile (in par de exemplu). In cazul asta va trebui sa continui cu mixtura mentolata si stat in casa la caldura, cat a trecut de la aparitia primelor semne?

 5. Am trecut pe la medicul de familie care nu stia ce sunt bubitele, apoi m-a trimis la Spitalul Colentina la dermatologie si de acolo am fost trimis la Matei Blas la boli infectioase. Deci am trecut prin ochii a 3 medici de specialitate, de aceea tind sa cred ca este varicela, initial am crezut ca e vorba de urticarie. Iar de la aparitia primelor semne au trecut aproximativ 10 zile.
  Multumesc pt raspuns 🙂

 6. hahahahahahahahahah.super tare! peste tot se sprijina peretii.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.