88% Din Ovule Dispar Pana La 30 De Ani

O informatie care ar trebui sa dea de gandit multor cupluri: un nou studiu a descoperit ca 95% dintre femei raman cu doar 12% din ovule pana la 30 de ani si cu 3% pana la 40 de ani.

Studiul este rezultatul unei colaborari dintre University of St. Andrews si Edinburgh University, iar descoperirile confirma inca o data ca femeile se nasc avand un numar predefinit de ovule, acestea disparand odata cu inaintarea in varsta.

Se stie de mult ca femeile intampina dificultati in conceperea unui copil la varste avansate, dar noul studiu arata ca declinul numarului de ovule este mult mai rapid decat se credea inainte. Pe langa scaderea numarului de ovule apare si scaderea calitatii celor ramase, crescand riscul de infertilitate sau de concepere a unui copil cu probleme.

Ceasul biologic nu poate fi dat inapoi, dar sunt cativa factori controlabili astfel incat femeile sa-si pastreze fertilitatea pe o perioada cat mai lunga: renuntarea la fumat, controlul greutatii si evitarea stresului. De asemenea, femeile cu mai multe sarcini au fertilitate mai lunga. Numarul de ovule la nastere difera de la femeie la femeie, deci si asta e un aspect de luat in calcul.

2 raspunsuri

  1. Am o intrebare. Ce se intampla cu acele ovule atunci cand o femeie ia anticonceptionale? Practic ele nu se elimina… Dar dupa intrerupere stiu ca totul revine la normal.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.