A Fost Decodat Genomul Cancerului La San Lobular Metastatic

Cercetatorii de la BC Cancer Agency au reusit sa decodeze pentru prima data intregul ADN al cancerului lobular metastatic, o forma de cancer la san care reprezinta 15% din totalul lor, astfel descoperindu-se toate mutatiile care au determinat metastazarea cancerului.

Rezultatele au fost publicate in jurnalul Nature. S-a folosit tehnologie de ultima generatie de secventializare a ADN-ului pentru a studia evolutia genetica a unei tumori maligne la san timp de 9 ani.

In tumora metastatica s-au identificat 32 de mutatii, iar dupa compararea cu tumora primara s-a constatat ca numai 5 dintre ele (pentru genele ABCB11, HAUS3, SLC24A4, SNX4 si PALB2) erau prezente in toate celulele de de la inceput. 6 mutatii (KIF1C, USP28, MYH8, MORC1, KIAA1468 si RNASEH2A) erau prezente in 1–13% dintre celule, 19 mutatii nu au fost prezente deloc, iar 2 nu au putut fi determinate.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.