A Murit George Emil Palade

Palade a fost specialist in domeniul biologiei celulare, laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie si Medicina in anul 1974.

George Emil Palade a murit la varsta de 96 de ani, in Statele Unite ale Americii, omul de stiinta fiind singurul roman care a obtinut Premiul Nobel, informeaza Realitatea TV.

Nascut la Iasi in 1912, intr-o familie de dascali, Palade a absolvit Facultatea de Medicina a Universitatii din Bucuresti, obtinand titlul de doctor in medicina cu o teza referitoare la probleme de structura histologica, informeaza wikipedia.org.

In 1946 a plecat in Statele Unite impreuna cu sotia pentru a ocupa postul de cercetator la New York University. Acolo l-a intalnit pe Albert Claude, omul de stiinta care i-a devenit mentor.

Articolul complet in cotidianul.ro.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.