Adiana: O Noua Forma De Contraceptie Permanenta

FDA (Food and Drug Administration) a aprobat luna aceasta o noua metoda contraceptiva permanenta mai neinvaziva decat metoda clasica de legare a trompelor uterine.

Noua metoda contraceptiva se numeste Adiana, este produsa de Hologic si presupune 2 timpi realizabili in 15 minute.

In timpul 1 se introduce un cateter pana in fiecare trompa uterina dupa care se produce o mica leziune. In timpul 2 se introduce un polimer din silicon de marimea unui bob de orez pana in dreptul leziunilor, iar obstructia trompelor se va realiza prin cresterea tesutului sanatos in jurul corpilor introdusi.

2 raspunsuri

  1. Stie cineva daca Adiana sau Essure se fac si in Romania si daca da, unde anume?

    Multumesc

  2. Dr Laurentiu Craciunas

    larisa, nu cunosc personal nici o persoana care sa fi suferit interventia asta, nici un doctor care ar face-o, dar tinand cont ca toate au un inceput poti vorbi cu medicul tau ginecolog si sa vezi ce parere are. Materialele pot fi cumparate si din afara, aia nu e problema.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.