Adiana: O noua Metoda Contraceptiva Pentru Femei

Noua metoda contraceptiva necesita aproape 15 minute si foloseste semnale radio pentru a crea o leziune in interiorul trompei uterine. Cu ajutorul unui cateter se introduce in trompoa uterina un material moale, mai mic decat un bob de orez. Tesutul sanatos va creste in jurul materialului pentru a crea un blocaj permanent. Pacientele isi vor putea relua activitatea fizica obisnuita in maxim o zi.

Dispozitivul se numeste Adiana si este produs de Hologic Inc. of Bedford, Mass. Compania promoveaza produsul ca fiind o procedura cu risc minim putand fi aplicata in cabinetul unui medic. In Statele Unite 700.000 de femei aleg anual sa-si lege trompele uterine, procedura care are loc intr-o sala de operatii a unui spital.

Noua metoda contraceptiva nu este 100% sigura. In timpul testelor 570 de femei s-a bazat pe Adiana, dar in primele 15 luni dupa interventie au aparut 11 cazuri de sarcina. 5 dintre sarcini au aparut in perioada in care medicii le-au recomandat sa foloseasca si o alta metoda contraceptiva, dar 6 sarcini au aparut cand pacientele se puteau baza exclusiv pe Adiana. Rata de eficienta este in jur de 98.9%.

Recomandarea pentru aprobarea metodei Adiana a venit de la departamentul de Obstetrica si Ginecologie in cadrul FDA (Food and Drug Administration). Rezultatul votului a fost de 10 la 3.

Oficialii companiei nu au ales inca un pret pentru procedura, iar disponibilitatea metodei contraceptive Adiana va depinde de deciziile FDA.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.