Al 111-lea Indonezian Infectat cu Gripa Aviara

Gripa aviara continua sa isi mentina pozitia agresiva din ultimii ani, acest ultim caz determinandu-ma sa cred tot mai mult ca se va ajunge la o pandemie, tocmai din cauza lejeritatii cu care este privit virusul in Indonezia…

Reuters – Un baiat de 3 ani a devenit al 111-lea caz confirmat de infectie cu virusul gripei aviare din Indonezia. Baiatul s-a imbolnavit in 22 octombrie, dar nu a fost spitalizat decat sambata, iar acum se simte bine.

A intrat in contact cu pasari care mai tarziu au murit pe neasteptate. Oficialitatile indoneziene afirma ca sunt 2 teste care au confirmat infectia copilului cu gripa aviara.

2 alti copii din Tangarrang, un oras in apropierea capitalei, au murit din cauza gripei aviare la inceputul lunii, dar oficialitatile spun ca cele 2 cazuri nu au legatura cu acesta din urma.

Virusul mortal H5N1 a infectat toate speciile de pasari existente in Indonezia, a 4-a tara din lume ca numar de locuitori. A avut prima raportare de gripa aviara la om in 2005, iar 89 dintre cele 111 cazuri au fost fatale.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.