Alaptatul Scade Riscul De Aparitie A Diabetului

Un studiu recent a descoperit ca mamicile care nu alapteaza au un risc mai mare de a dezvolta diabet de tip 2 pe parcursul vietii comparat cu femeile care alapteaza.

Diabetul de tip 2 apare cand organismul isi pierde sensibilitatea la insulina, acesta fiind adesea asociat cu obezitatea.

Cercetatorii de la University of Pittsburgh au studiat peste 2200 de femei cu varste intre 40 si 78 de ani, concluzionand ca 27% dintre femeile care nu au alaptat au dezvoltat diabet de tip 2, procentul fiind aproape dublu fata de cel al femeilor care au alaptat sau nu au nascut niciodata.

Diferentele au ramas semnificative chiar si dupa inlaturarea factorilor de confuzie (varsta, rasa, activitate fizica etc).

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda macar 2 ani de alaptare, iar primele 6 luni sunt esentiale pentru bebelusi.

Studiul a fost finantat de U.S. National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases si de National Institute of Child Health and Development, rezultatele fiind publicate in editia din septembrie a revistei American Journal of Medicine.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.