Amanarea Sexului Intareste Casnicia

Activitatea sexuala precoce in cadrul relatiei de cuplu poate duce la casnicii esuate pentru ca partenerii nu reusesc sa-si dezvolte initial comunicarea pentru a putea rezolva conflictele inevitabile aparute pe parcursul vietii de cuplu.

Studiul publicat in Journal of Family Psychology sustine ca partenerii care amana activitate asexuala la inceputul relatiei vor avea casnicii mai stabile, au abilitati de comunicare mai eficiente si se bucura mai mult de sex.

Cuplurile intervievate au fost impartite in 3 categorii: cei care au facut sex din prima luna, cei care au facut sex in primii 2 ani si cei care au facut sex doar dupa casatorie. Cu cat s-a amanat mai mult activitatea sexuala, cu atat a crescut calitatea vietii sexuale, comunicarea si satisfactia de cuplu.

In acelasi studiu se mentioneaza si de inertia de cuplu si caracterizeaza partenerii constransi de complexitatea relatiei, acestia fiind slab compatibili.

Autorii tin sa mentioneze ca sexul inainte de casatorie nu duce neaparat la o casnicie esuata.

Un alt studiu bazat pe chestionare a scos in evidenta diferentele dintre barbati si femei cand vine vorba de sex.

25% dintre femei se gandesc la mancare in fiecare 30 de minute, dar numai 1 din 10 se gandeste la sex in acelasi interval. In tabara opusa, 1 din 20 de barbati se gandeste la sex in fiecare minut, iar 36% dintre barbati fac acest lucru in fiecare jumatate de ora.

Tinand cont de rezultatele celor 2 studii, putem concluziona ca barbatii sunt cei care strica relatiile? 🙂

3 raspunsuri

  1. da :))… tot timpul barbatii sunt de vina :))

  2. Normal ar fi, ca relatia abia inceputa sa continue din punct de vedere al prieteniei pt a da ocazia unuia altuia sa se cunoasca. Abia atunci, acestia vor putea decide daca vor continua si sexual.
    As spune ca, nu numai barbatii sunt de vina.

  3. am nevoie si eu de sfatul dumneavoastra, am 21 de ani si inca nu am avut relatii sexuale.De doua luni am prieten care dupa felul sau de a actiona si de a vorbi pare sa tina foarte mult la mine dar in acelasi timp si eu sunt atrasa foarte tare de el.Vas ruga mult sa imi dati un sfat in privinta relatiilor sexuala,pot sa incerc acum sau sa mai amin acest,,eveniment”? va multumesc mult…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.