Americanii Maresc Numarul De Studenti La Medicina

Facultatile de medicina din Statele Unite vor mari numarul de locuri pentru studenti cu 3000 pana in 2018. Din 2005 pana acum, colegiile medicale au adaugat 1500 de locuri pentru a remedia deficitului de medici.

Pana in 2025, deficitul de medici va ajunge la aproximativ 159.300 din toate specializarile.

Ei au constientizat deficitul de medici chiar daca raportul este de 20-29 medici la 10.000 de locuitori, in comparatie cu Romania, unde raportul este cuprins intre 10-19 medici la 10.000 de locuitori (conform hartii distributiei medicilor pe glob).

La noi jumatate din absolventii facultatilor de medicina sunt lasati pe margine, se investeste 6 ani in ei si rezulta beneficiu 0… buna politica…

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv. Ofera cat mai multe detalii (varsta, simptome, analize, rezultate etc) pentru a putea primi un raspuns adecvat. Nu este nevoie sa trimiti aceeasi intrebare de mai multe ori, o singura data e suficient. Te rog retine articolul la care ai trimis intrebarea sau aboneaza-te sa primesti atentionare pe email. Daca intrebarea este complexa, iar explicatiile necesita mai mult de 100 de cuvinte, foloseste forumul medical.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: aici.

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.