Amoeba Ataca Oameni Mancandu-le Creierul

Suna a filme SF, dar este adevarat: Amoebele ucigatoare care traiesc in lacuri pot sa intre in corp prin nas si sa atace creierul, unde se hranesc pana cand gazda moare.

Conform Centrului Pentru Controlul Imbolnavirilor, amoeba mancatoare de creier, Naegleria fowleri, care traieste in lacurile dulci cu apa calduta, a omorat 6 oameni anul acesta in Statele Unite, comparat cu 23 de cazuri din 1995 pana in 2004.

Chinul incepe cand amoeba intra in corp prin nas, tipic atunci cand victima inoata in ape calde din lacurile sau raurile cu apa dulce.

Conform raportului furnizat de KPHO in Phoenix, Michael Beach de la Centrul Pentru Controlul Imbolnavirilor afirma ca „aceasta este o amoeba care prefera caldura. Cu cat creste temperatura apei, cu atat amoeba se simte mai bine. In anii care urmeaza, cum temperaturea globala este in crestere, ne asteptam sa vedem mai multe cazuri”.

Un localnic de 14 ani din zona Phoenix-ului a fost ultima victima a amoebei mancatoare de creier, murind de o cauza rara pe data de 17 septembrie.

2 raspunsuri

  1. Lol ti-e si frica sa mai faci baie

  2. profesorul Wyburn-Mason a constat in zeci de ani de munca de cercetare ca cateva specii(2) din cele 300 cunoscute de amoebe ar fi vinovate de fapt de bolile autoimune ( de fapt de prezenta starii de autoimunitatea la cei cu deficiente genetice..doar ptr ca aceste amoebe o dau). Si a publicat o carte initial in Japonia apoi a tradus-o si oferit-o multe spitale in lume……. Am citit-o si e ff interesanta. a vindecat el si alti dr mii de cazuri de artrita reumatoida si alte cateva boli asemanatoare..care teoretic in ziua de azi sunt considerate incurabile.
    Asa ca aceste amoebe „mancatoare de creier” sunt surioarele celor care ne fac viata amara…in multe alte cazuri……. dati o cautarea la fundatia de reumatologie americana si..o sa vedeti lucruri deosebit de interesante. Merita!

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.