Analgezicele Reduc Riscul de Cancer la San

Un nou studiu demonstreaza ca utilizarea frecventa de analgezice (aspirina, ibuprofen) reduce riscul de a dezvolta cancer la san. Studiul a fost publicat in jurnalul National Cancer Institute si sustine ca antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS) reduc riscul de aparitie a cancerului de san prin interferarea cu mecanismele inflamatorii ale organismului.

COX1 si COX2 sunt principalele substante implicate in procesele inflamatorii, dar s-a demonstrat ca joaca un rol important si in dezvoltarea tesuturilor tumorale.

Aspirina scade riscul de cancer de san cu 13%, iar ibuprofenul cu 20%. Cu toate astea, oamenii de stiinta avertizeaza femeile sa nu foloseasca astfel de medicamente ca parte din stilul de viata anti-cancer pentru ca s-ar supune unor riscuri mai mari de a dezvolta efecte adverse grave: ulcer, astm sau alte patologii cardiace, hepatice sau renale.

Adauga un raspuns

Campurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicata.

Inainte de a trimite o intrebare medicala te rog foloseste functia de cautare din partea dreapta (sus) a paginii pentru a gasi articolul cel mai potrivit pentru subiectul respectiv.

Primeste raspuns RAPID la intrebarea ta de ginecologie: > click aici <

Anunta-ma cand apar raspunsuri. Te poti abona si fara sa raspunzi.